Варення з малини на зиму: простий рецепт з цілими ягодами

Це одна з найпростіших і легких заготовок, ласощі виходить ароматним і досить солодким. Рівень солодощі можна адаптувати до своїх потреб. Краще всього використовувати для зберігання десерту баночки середнього розміру. Таке малинове варення може стати відмінним подарунком для урочистих випадків, особливо якщо його прикрасити етикеткою з красивою написом.

Інгредієнти:

  • 1 кг малини;
  • 1 кг. цукру.

Етапи приготування:

1. Добре промиваю у воді малину під слабким струменем води, щоб позбутися від листочків і дрібних жучків. Для цього акуратно пересипаю ягоду в друшляк, намагаючись її не придушити. Раніше я взагалі не мила ягідки, так як в ній багато соку. А після миття ще з’являється зайва рідина. Процес миття малини за бажанням. Потім засинаю в ягоди весь обсяг цукру, залишаю каструлю з вмістом на кілька годин при кімнатній температурі. За цей час з’явиться сік, ягоди не перемішую, щоб не розчавити їх.

Цукру не обов’язково брати рівно 1 кг, можна взяти і менше. Але пам’ятайте, чим менше цукру, тим рідше буде варення.

Цікаве:  Курячі стегна на сковороді — прості і смачні рецепти

2. Після цього варю малину на середньому у високій каструлі з товстим дном. Доводжу до кипіння, але не даю сильно кипіти. Акуратно перемішуємо, після закипання варю на повільному вогні 5 хвилин. У процесі варіння знімаю піну. Потім знімаю з вогню, даю охолонути до кімнатної температури.

3. Знову ставлю каструлю на вогонь, доводжу до кипіння, варю 5 хвилин, знімаю з вогню. Так роблю три підходи.

4. На третій підхід каструлю знімаю з вогню, починаю розливати гаряче варення в стерилізовані банки, щільно закриваю прокип’яченими кришками (їх можна закатати).

За бажанням в заготовку можна для яскравості додати кислоту. Таке ласощі буде краще зберігатися, не з’явиться цвіль.

Варення виходить корисним, красивим, з насиченим кольором, воно добре зберігається. Чай з такою заготівлею дуже добре допомагає при застуді. При охолодженні десерт виходить густим, з цілими ягідками. Спробуйте приготувати і порадувати себе і своїх близьких.