Всім привіт! Сьогодні розглянемо кілька простих рецептів приготування варення з червоної смородини. Дуже часто його готують у вигляді джему або желе, так як ягоди містять у собі достатню кількість пектину. Але багато його люблять і з цілими ягідками.

В залежності від ваших уподобань, я пропоную різні варіанти, щоб було з чого вибрати. Але при цьому вони все досить швидкі.

Варення із червоної смородини має яскравий смак із невеликою кислинкою. Воно прекрасно підходить для приготування пирогів, млинців або пиріжків. Якщо ви вмієте робити домашнє морозиво, то і туди теж можна додати наше ласощі. Буде неймовірно смачно.

Для ласунів у мене також є відмінні рецепти варення з чорної смородини, малини або аґрусу. Не обійдіть та їх увагою, точно не розчаруєтеся.

Варення із червоної смородини на зиму як желе

Багато люблять варення із червоної смородини саме в желеподібному вигляді. Тому для початку я пропоную вам такий рецепт. Він дуже простий і не вимагає тривалої варіння. Виходить цей кисло-солодкий конфітюр ну дуже смачним.

Інгредієнти:

  • Червона смородина — 1 кг
  • Цукор — 1 кг

Приготування:

1. Ягоди добре промийте під проточною водою. Викладіть їх у каструлю (хвостики можна залишити). Додайте туди цукор і як слід перемішайте до тих пір, поки цукор не почне розчиняться (близько 10 хвилин).

2. Поставте каструлю з вмістом на сильний вогонь і варіть 8-10 хвилин, інтенсивно перемішуючи, щоб нічого не пригоріло і цукор повністю розчинився.

3. Потім для зручності перелийте смородину в сиропі в іншу ємність. Каструлю ж вимийте або візьміть іншу, чисту. Порційно викладайте смородину в сито і перетирайте її за допомогою ложки, щоб вийшла желеподібна маса. Таким чином все зайве (гілочки і насіння) не потраплять в майбутнє варення.

4. Отримане желе перелийте в стерилізовані банки, не закриваючи кришкою. Залиште в такому вигляді, поки повністю не охолоне. Потім закрийте прокип’яченими кришками. Надалі зберігайте варення в прохолодному місці.

Цікаве:  Асорті з огірків і помідорів — найсмачніші рецепти на зиму

Простий рецепт варення з червоної смородини 5 хвилинка

Цей спосіб варіння варення з червоної смородини ще швидше від попереднього. Цукор сюди додається в невеликій кількості і ласощі виходить трохи кисленькое. Якщо ви додасте його побільше, то стежте за тим, щоб він обов’язково повністю розчинився. Знімайте вариво з вогню тільки після цього.

Інгредієнти:

  • Червона смородина (можна додати і білу) — 1 кг
  • Цукор — 400 гр

Приготування:

1. Вимийте ягоди і звільніть від гілочок. Перекладіть їх у каструлю і додайте цукор. Як слід перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. У процесі варіння знімайте утворилася пінку.

2. Коли пройде цей час варення розкладіть в стерилізовані банки і щільно закрийте кришками. Залиште до повного охолодження, а потім приберіть для зберігання в прохолодне місце. Втім, є його можна і відразу, якщо хочете.

Густе варення з червоної смородини на зиму без стерилізації

За своєю консистенцією це, швидше, желе. Готуватися воно за 15-20 хвилин, залежно від кількості підготовлених ягід. Виходить неймовірно смачним і дуже густим.

Інгредієнти:

  • Червона смородина — 1 кг
  • Цукор — 1 кг

Приготування:

1. Вимийте і просушіть червону смородину разом з гілочками, якщо вони є. Потім перетріть ягоди з цукром у блендері.

Так як чаша блендера за обсягом не велика, а ягід у вас може бути багато, то перетирайте частинами і додайте туди інгредієнти в рівних пропорціях.

2. Далі вилийте отриману масу в каструлю і поставте на вогонь. Після закипання, варити 10-12 хвилин, постійно помішуючи.

3. Після варіння перетріть варення через сито, допомагаючи ложкою або лопаткою. Рідка основа процедится швидко, а непотрібні кісточки і гілочки залишаться в ньому. У підсумку в ситі повинен залишитися тільки макуха.

4. Вам залишиться тільки розлити желе вийшло в чисті стерильні банки, накрити кришкою і повністю остудити при кімнатній температурі. Протягом місяця подібне ласощі можна зберігати без холодильника. Якщо ж ви плануєте більш тривале зберігання, то робити це потрібно у прохолодному місці.

Цікаве:  Свинина томлена з морквою на сковороді — самий ніжний і смачний рецепт

Відео-рецепт желеподібного варення з червоної смородини

Цей спосіб трохи відрізняється від попереднього, але не сильно. Просто, щоб вам було більш зрозуміло, як готувати желе з червоної смородини, я пропоную подивитися відео-рецепт з докладним і зрозумілим описом.

Інгредієнти:

  • Червона смородина — 1,2 кг
  • Цукор — 1,2 кг

Таке густе желе чудово намазується на булочку і з’їдається під чашку гарячого чаю. Ваші ласуни отримають справжнє задоволення, спробувавши його.

Варення з червоної смородини з цілими ягодами

Готувати варення з червоної смородини дуже легко і швидко. Пропоную вам ще один рецепт ласощів з цілими ягодами. Коли воно охолоджується, то виходить густим і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • Червона смородина — 1 кг
  • Цукор — 1 кг

Приготування:

1. Смородину вимити і видалити гілочки. Викладіть ягоди у велике блюдо (або каструлю) і засипте цукром. Перемішайте, щоб вони дали сік, і залиште на 15 хвилин. Потім поставте ємність з вмістом на вогонь і доведіть до кипіння, не забуваючи помішувати.

2. Як тільки варення закипіло, засічіть час і продовжуйте варити 8 хвилин на великому вогні, постійно помішуючи масу. З’являється знімайте піну. Потім все розлийте по стерильним банкам, щільно закрийте кришками і укутайте чим-небудь теплим. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Смачне варення з червоної і чорної смородини з малиною

Ягідно-фруктове варення виходить просто неймовірно смачним і ароматним. Воно буде містити в собі величезну кількість вітамінів, так як практично не піддається термічній обробці. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Червона смородина — 170 гр
  • Чорна смородина — 500 гр
  • Малина — 170 гр
  • Апельсин — 1 шт.
  • Цукор — 1 кг

Приготування:

1. Перед початком залийте апельсин крутим окропом і залиште на 10 хвилин. Таким чином ви приберете не потрібну гіркоту. Потім поріжте на часточки і прокрутіть через м’ясорубку. Також перекрутіть через неї і всі ягоди.

Цікаве:  Вишня з желатином на зиму: 5 рецептів приготування

2. Далі з’єднайте всі інгредієнти в одному посуді. Додайте туди цукор і добре перемішайте. Залиште цю масу на 30 хвилин.

3. Потім перелийте ягідну масу в каструлю і поставте на вогонь. Розігрівайте, помішуючи, до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Після цього варення розлийте в підготовлені стерильні банки. Зверху додайте ще 1 столову ложку цукру і щільно закрийте кришками. Залиште до повного охолодження і після приберіть в прохолодне місце зберігання.

Варення з червоної смородини з апельсином на зиму

Дуже смачним варення виходить, якщо додати туди апельсин. По-перше — це додаткові вітаміни. А по-друге, він розбавить смак червоної смородини цитрусовими нотками і ласощі стане більш ароматним.

Інгредієнти:

  • Червона смородина — 3 кг
  • Апельсин — 2 шт.
  • Цукор — 2,5 кг
  • Вода — 400 мл

Приготування:

1. Ягоди промийте і обсушіть. Апельсини поріжте часточками і подрібніть блендером в кашку. Викладіть В каструлю цукор і залийте водою. Поставте на вогонь і доведіть до його повного розчинення.

2. Як тільки цукор розчиниться, додайте туди смородину. Доведіть вариво до кипіння і додайте подрібнені апельсини.

3. Все добре перемішайте і зменшіть вогонь до мінімального. Варіть 30-35 хвилин, не даючи масі закипіти. Потім варення розкладіть в стерильні банки і щільно загорніть кришками. Залиште остигати до кімнатної температури, після чого приберіть на зберігання в прохолодне місце.

П’ятихвилинка з червоної смородини без варіння

У моєї колеги Маргарити побачила чудовий рецепт варення з червоної смородини, яке готується в сирому вигляді, тобто зовсім без варіння. Такі ласощі можна приготувати за якихось 5 хвилин. Подробиці пропоную вам подивитися її відео-ролику.

Інгредієнти:

  • Червона смородина — 1 кг
  • Цукор — 1,5 кг

На сьогодні у мене все. Обов’язково заготовлюйте варення із червоної смородини на зиму по кожному з вподобаних рецептів. Таке ласощі готується досить швидко і буде радувати у холодні зимові дні, і не тільки.

Вдалих вам заготовок!