Свинячі реберця в медово-соєвому соусі

На мій погляд, подібний соус один з найкращих і підходять для будь-якого м’яса. Реберця виходять неймовірно смачними при мінімальному зусиллі. Обов’язково спробуйте цей рецепт.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра — 500 гр.
  • Мед — 1,5 чайної ложки
  • Соєвий соус — 2 столові ложки
  • Гірчиця французька (зернова) — 1 столова ложка
  • Рослинна олія — 2 столові ложки
  • Сіль — 0,5 чайної ложки (або за смаком)
  • Перець чорний мелений — 0,5 чайної ложки (або за смаком)

Приготування:

1. Спочатку приготуємо маринад. У миску влийте рослинне масло, соєвий соус, сіль і перець. Гарненько все перемішайте, додайте мед і гірчицю. Ще раз рівномірно розмішайте.

2. Свинячі реберця наріжте на порційні шматки і умочіть кожен з них в приготованому соусі. Потім складіть їх в глибоку ємність і влийте туди залишився соус. Дайте постояти м’яса не менше 30 хвилин або більше. Можна залишити на ніч у холодильнику.

Цікаве:  Риба в омлеті в духовці – 6 покрокових рецептів приготування

3. Настоявшиеся реберця укладіть в рукав для запікання. Зробіть кілька проколів у пакеті, щоб виходив пар. Розігрійте до 180 градусів духовку і відправте їх запікатися на 45 хвилин.

4. Через 45 хвилин вийміть деко з м’ясом з духовки і розрізати пакет. Потім відправте назад ще на 15 хвилин. Так реберця краще підрум’яняться. Після закінчення запікання вийміть їх з рукава і подавайте.