Як смачно приготувати свинячі реберця в духовці

Спробуйте приготувати реберця по цій простій, але цікавого рецептом. Після запікання вони виходять з рум’яною скоринкою зовні і соковиті всередині. Дуже ароматні і шалено смачні.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра — 1-1,3 кг
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Чорний перець горошком
  • Мелений чорний перець — 0,5 чайної ложки (або за смаком)
  • Мелена паприка — 1 чайна ложка
  • Сіль — за смаком
  • Рослинна олія
  • Вода — 300-400 мл

Приготування:

1. Моркву очистіть і наріжте на кілька шматочків, товщиною 2-3 мм. Зубчики часнику порізати на кілька часточок.

2. Реберця вимийте і обсушіть паперовим рушником. Потім між кісток зробіть по одному широкого отвору з кожної сторони. Нашпигуйте ці отвори шматочками моркви, часнику і додайте туди по 2 горошини перцю.

Цікаве:  Шоколадне печиво в домашніх умовах – 5 покрокових рецептів

3. Далі змішайте сіль, мелений чорний перець і мелену паприку. Натріть цією сумішшю м’ясної шматок з усіх боків і залиште на 20-30 хвилин, щоб він добре просочився ароматами приправ.

4. Після цього змастіть деко олією і покладіть туди наш шматок. Влийте воду і відправте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.

5. Як тільки побачите, що вода закипіла, зменшіть вогонь до 160 градусів і продовжуйте запікати 1 годину. Якщо вода буде швидко випаровуватися, підливайте ще. Але тільки вже заздалегідь розігріту. Готові реберця нарізайте на порційні шматочки і подавайте до столу з гарніром або без нього.