Всім привіт! Сьогодні я представлю вам дуже прості і смачні рецепти приготування свинячих реберець в духовці. Ви дізнаєтеся кілька секретів, як їх приготувати, щоб вони вийшли дуже соковитим і м’яким.

Ароматні реберця нікого не зможуть залишити байдужими, якщо правильно їх запекти. Таке м’ясо не соромно буде виставити і на святковий стіл. Гості будуть в повному захваті.

Якщо ви любите запікати свинину в духовці, то, крім цих рецептів, рекомендую вам ще кілька цікавих варіантів в одній з попередніх статей. Впевнена, вони теж знайдуть свій відгук у ваших серцях.

Свинячі реберця з картоплею в духовці — пальчики оближеш!

У першому рецепті хочу запропонувати вам відразу 2 в 1 — реберця запікаються разом з картоплею. Виходить, що за довгий час у вас буде повноцінний вечерю. Дуже просто, швидко і смачно.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра — 500 гр
  • Картопля — 1 кг
  • Каррі — 1 чайна ложка
  • Чорний мелений перець — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Приправа для м’яса — 1-1,5 чайних ложки
  • Рослинна олія
  • Часник сушений — 1 чайна ложка
  • Петрушка сушена — 1 чайна ложка
  • Цибуля зелена — не великий пучок

Приготування:

1. Помиті реберця порізати на порційні шматки (між кісточками). Покладіть їх у велику і широку посуд. Додайте сіль, мелений перець, приправу для м’яса і 1 столову ложку рослинної олії. Все це рівномірно перемішайте руками і залиште постояти близько півгодини.

2. Тим часом почистіть картоплю і поріжте її середніми шматочками. Покладіть в глибоку миску. Дрібно наріжте зелену цибулю і додайте до неї. Посипте сушеної петрушкою (можна взяти і свіжу), додайте каррі, часник сушений, сіль і перець за смаком. Влийте 1 столову ложку рослинного масла і все гарненько перемішайте.

Щоб картопля краще ввібрала в себе всі спеції і приправи, дайте їй постояти 15 хвилин.

3. Далі викладіть картоплю на деко або у форму для запікання. Зверху на неї покладіть свинячі реберця.

4. Розігрійте духовку до 180 градусів. Коли вона достатньо розігріється, відправте туди форму або лист з вмістом і запікайте приблизно 1 годину. В залежності від властивостей вашої духовки, час може знадобитися і трохи більше. Так що краще дивіться по готовності м’яса і картоплі. Готову страву можна відразу ж подавати до столу.

Як смачно приготувати свинячі реберця в духовці

Спробуйте приготувати реберця по цій простій, але цікавого рецептом. Після запікання вони виходять з рум’яною скоринкою зовні і соковиті всередині. Дуже ароматні і шалено смачні.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра — 1-1,3 кг
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Чорний перець горошком
  • Мелений чорний перець — 0,5 чайної ложки (або за смаком)
  • Мелена паприка — 1 чайна ложка
  • Сіль — за смаком
  • Рослинна олія
  • Вода — 300-400 мл

Приготування:

1. Моркву очистіть і наріжте на кілька шматочків, товщиною 2-3 мм. Зубчики часнику порізати на кілька часточок.

2. Реберця вимийте і обсушіть паперовим рушником. Потім між кісток зробіть по одному широкого отвору з кожної сторони. Нашпигуйте ці отвори шматочками моркви, часнику і додайте туди по 2 горошини перцю.

3. Далі змішайте сіль, мелений чорний перець і мелену паприку. Натріть цією сумішшю м’ясної шматок з усіх боків і залиште на 20-30 хвилин, щоб він добре просочився ароматами приправ.

4. Після цього змастіть деко олією і покладіть туди наш шматок. Влийте воду і відправте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.

5. Як тільки побачите, що вода закипіла, зменшіть вогонь до 160 градусів і продовжуйте запікати 1 годину. Якщо вода буде швидко випаровуватися, підливайте ще. Але тільки вже заздалегідь розігріту. Готові реберця нарізайте на порційні шматочки і подавайте до столу з гарніром або без нього.

Свинячі реберця в медово-соєвому соусі

На мій погляд, подібний соус один з найкращих і підходять для будь-якого м’яса. Реберця виходять неймовірно смачними при мінімальному зусиллі. Обов’язково спробуйте цей рецепт.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра — 500 гр.
  • Мед — 1,5 чайної ложки
  • Соєвий соус — 2 столові ложки
  • Гірчиця французька (зернова) — 1 столова ложка
  • Рослинна олія — 2 столові ложки
  • Сіль — 0,5 чайної ложки (або за смаком)
  • Перець чорний мелений — 0,5 чайної ложки (або за смаком)
Цікаве:  Варення з малини на зиму: 6 простих рецептів

Приготування:

1. Спочатку приготуємо маринад. У миску влийте рослинне масло, соєвий соус, сіль і перець. Гарненько все перемішайте, додайте мед і гірчицю. Ще раз рівномірно розмішайте.

2. Свинячі реберця наріжте на порційні шматки і умочіть кожен з них в приготованому соусі. Потім складіть їх в глибоку ємність і влийте туди залишився соус. Дайте постояти м’яса не менше 30 хвилин або більше. Можна залишити на ніч у холодильнику.

3. Настоявшиеся реберця укладіть в рукав для запікання. Зробіть кілька проколів у пакеті, щоб виходив пар. Розігрійте до 180 градусів духовку і відправте їх запікатися на 45 хвилин.

4. Через 45 хвилин вийміть деко з м’ясом з духовки і розрізати пакет. Потім відправте назад ще на 15 хвилин. Так реберця краще підрум’яняться. Після закінчення запікання вийміть їх з рукава і подавайте.

Простий і смачний рецепт свинячих реберець в духовці

Дуже рекомендую вам спробувати цей рецепт. Запечені свинячі реберця по-канадськи виходять настільки смачними, що ніхто не зможе від них відмовитися. Поки вони готуються, то аромат стоїть такий, що просто слинки течуть. Докладний опис їх приготування ви побачите у відео-ролику.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра — 800 гр
  • Яблучне пюре — 80 гр
  • Кетчуп — 80 гр
  • Сухий часник — 0,5 чайної ложки
  • Паприка подкопченная — 1 чайна ложка
  • Чорний мелений перець — 0,5 чайної ложки
  • Соєвий соус — 2-3 столові ложки
  • Сік половини лимона
  • Цукор коричневий — 3 столові ложки
  • Мелена кориця — 0,5 чайної ложки
  • Сіль — 1 чайна ложка

Приготовлені таким чином реберця прикрасять не тільки ваш повсякденний стіл, але і на свято їх подати буде не соромно. Гості швидко оцінять їх смак і захочуть спробувати ще.

Запечені свинячі реберця в фользі

Ще один чудовий рецепт, завдяки якому ваші реберця виходять дуже смачними і ароматними. Вони будуть соковитими і м’якими всередині, вкриті рум’яною скоринкою зовні.

Інгредієнти:

  • Свинячі реберця — 1 кг
  • Коричневий цукор — 2-3 чайні ложки
  • Паприка мелена — 3 чайні ложки
  • Сушений часник — 1-2 чайних ложки
  • Сіль, перець — за смаком
  • Соус барбекю (можна взяти кетчуп або інший улюблений соус)

Приготування:

1. Реберця вимийте і обсушіть паперовим рушником. Потім обсипте їх коричневим цукром, паприкою, сушеним часником, сіллю і перцем. Гарненько втирайте цю суміш у м’ясні шматки і відразу ж викладіть їх у форму для запікання, покриту фольгою.

2. Зверху форму теж накрийте фольгою і відправте запікати м’ясо в розігріту до 180 градусів. Запікайте його 2 години. Потім витягніть, зніміть верхню фольгу і змажте шматки соусом барбекю (можна взяти будь-який інший соус, який подобається). А тим часом в духовці додайте температуру до 200 градусів.

3. Далі знову відправте реберця в духовку і запікайте ще 10-15 хвилин, вже не накриваючи їх. Вони за цей час мають добре підрум’яниться. Ну а після вже можна перекласти на сервірувальну тарілку і пригощатися.

Свинячі реберця з соєвим соусом в пакеті (рукаві) для запікання

Наостанок хочу запропонувати рецепт ще одного чудового маринаду. Реберця, просочені подібним соусом, здадуться просто божественними, коли ви спробуєте.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра — 1,5 кг
  • Соєвий соус — 5 столових ложок
  • Часник — 3 зубчики
  • Цукор (можна замінити медом) — 1 столова ложка
  • Сіль — 1 чайна ложка (або за смаком)
  • гірчиця — 1 столова ложка
  • Кетчуп — 2 столові ложки
  • Рослинне масло — 3 столові ложки

Приготування:

1. У глибоку миску влийте соєвий соус. Додайте туди подрібнений часник, цукор, сіль, гірчицю, кетчуп і рослинне масло. Все як слід перемішайте до однорідної суміші.

2. Чисті реберця нарізати порційними шматками і покладіть в миску з соусом. Гарненько розмішайте, щоб кожен шматочок їм покрився. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник маринуватися мінімум на 2 години.

3. Мариновані м’ясні шматки покладіть в пакет для запікання (рукав) і зробіть у ньому кілька проколів чим-небудь гострим. Покладіть на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

4. Після цього вийміть реберця з пакету і просто перекладіть їх на деко. Вилийте туди ж сік, що виділився, і змастіть кожен шматочок залишилися після маринування соусом.

5. Збільшіть температуру в духовці до 200 градусів і відправте туди деко з м’ясом ще на 25 хвилин. Потім подавайте до столу ці красиві і соковиті реберця.

Ось і все на сьогодні. Вибирайте потрібний вам рецепт приготування незрівнянних свинячих реберець. Хоча, я рекомендую спробувати кожен запропонований варіант, так як всі вони мають свою «родзинку».

Приємного вам апетиту! Поки!