Кращий рецепт полуничного варення на зиму без варіння ягід

Саму полуницю варити не доведеться, однак знадобиться кілька разів виварювати сироп. По мені так простіше приготувати варення традиційним способом. А ви вирішуйте самі, хоча рецепт цей непоганий. Просто на любителя!

Візьміть:

  • 1,2 кг полуниці
  • 750 гр. цукру
  • 1/3 чайної ложки
  • лимонна кислота
  • 2 гілочки м’яти
  • 90 гр. рідкого або сухого пектину по інструкції

Спосіб приготування по етапах:

Полуницю гарненько миємо, очищаємо від «хвостиків», засипаємо 500 гр. цукру і залишаємо на кілька годин для того, щоб утворився сік.

З допомогою кондитерських щипців акуратно витягаємо ягоди на чисту тарілку.

Утворився сироп ставимо на вогонь і кип’ятимо протягом 10 хвилин, додаємо лимонну кислоту, помішуємо і знімаємо пінку.

Цікаве:  Рулет з маком з дріжджового тіста. Покрокові рецепти домашньої випічки

Перекладаємо полуницю в гарячий сироп, накриваємо кришкою і охолодити при кімнатній температурі.

Після цього сироп знову зливаємо і кип’ятимо 5 хвилин. На полуницю викладаємо пару гілочок м’яти, а потім заливаємо ягоду гарячим сиропом, прикриваємо кришкою. Залишаємо до повного охолодження.

Видаляємо м’яту, сироп перелити в сотейник, додаємо пектин і залишилися 250 гр. цукру. Сотейник ставимо на плиту і кип’ятимо сироп пару хвилин.

Розкладаємо полуницю по простерилизованным банкам і заливаємо гарячим сиропом, закриваємо кришками, закутуємо банки і остуджуємо їх при кімнатній температурі. Зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!