Як приготувати смачне варення з полуниці з цілими ягодами?

Для цієї смакоти краще всього брати не першу полуницю, яка велика. А ту, що подрібніше, останню. Тоді ягоди будуть щільними і цілими.

Підготуйте:

  • 1 кг полуниці
  • 600 гр. цукру

Спосіб приготування по етапах:

Полуницю гарненько промиваємо в тазику з проточною водою, а потім викладаємо її на друшляк і промиваємо під струменем води.

Викладаємо ягоду на паперові рушники для просушування.

На дно товстостінної каструлі поміщаємо 200 грам цукру, потім 300 грам полуниці. Повторюємо ще пару раз два шари, поки ягода з цукром не закінчаться. Накриваємо кришкою і залишаємо на 3-4 години, щоб утворився сік.

Цікаве:  Рецепти лечо з болгарського перцю на зиму, пальчики оближеш

Ставимо на сильний вогонь і чекаємо закипання. Полуницю акуратно перемішуємо, щоб не пом’яти. Вимикаємо плиту, як тільки закипить варення, і знімаємо пінку. Залишаємо остигати півтори години.

Тепер знову включаємо плиту і кип’ятимо ягоду, потім знову півтори години остуджуємо. Після цього повторюємо весь процес ще раз і кип’ятимо 10 хвилин. При цьому не забуваємо регулярно знімати образовывающуюся пінку!

Гаряче варення розкладаємо по банках і після охолодження зберігаємо в прохолодному місці. Приємного апетиту!