Хто не любить поласувати ніжним і ароматним печивом? Напевно, таких людей дуже мало. Особливо, солодощі дуже люблять дітки. Тому, багатьом мамам хочеться побалувати своє улюблене чадо чимось смачненьким. Але, крім смаку, не варто забувати і про користь.

На жаль, в магазинах зараз важко знайти печиво, яке містить у своєму складі лише натуральні продукти. Якщо ж там додані купа ароматизаторів і підсилювачів смаку, про користь такого печива говорити не доводиться. Саме тому, слід звернути свою увагу на приготування домашнього печива. В цьому випадку, можна бути повністю впевненим у свіжості і натуральності всіх продуктів. Приготувати печиво в домашніх умовах зовсім не складно, і зараз Ви переконаєтеся в цьому самі!

Шоколадне печиво з шматочками шоколаду

Список необхідних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 300 гр;
  • Какао – 60 гр;
  • Масло вершкове – 250 гр;
  • Цукор – 300 гр;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Шоколад темний чи молочний – 200 гр;
  • Сода – 1 ч. л;
  • Сіль – 0.5 ч. л;
  • Ванілін – 1 пакетик.

Як приготувати шоколадне печиво з шматочками шоколаду:

1. У глибоку миску просіваємо борошно.

2. Додаємо какао, сіль і соду.

3. Все добре перемішуємо до однорідності.

4. Вершкове масло кімнатної температури з’єднуємо з цукром і ваніллю. Збиваємо міксером до повного розчинення цукру.

5. Додаємо суміш борошна і какао і перемішуємо міксером до однорідності.

6. Шоколад нарізаємо невеликими шматочками.

7. Додаємо шматочки шоколаду в тісто і добре перемішуємо.

8. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо кульки з тіста. Обов’язково залишаємо відстань між кульками не менше 5 см, так як вони розповзуться. Розмір кульок повинен бути як волоський горіх. Якщо в будинку є ложка для морозива, можна використовувати її.

9. Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку і випікаємо 10-12 хвилин.

Цікаве:  Вино з смородини в домашніх умовах — 6 простих рецептів

10. Даємо печінкою охолонути і перекладаємо на тарілку. Зберігати таке печиво потрібно в закритій банці або коробці.

Не варто перетримувати печиво в духовці, інакше воно вийде сухим

М’яке шоколадне печиво з M&m’s

Список необхідних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 250 гр;
  • Какао – 1/2 склянки;
  • Масло вершкове – 250 гр;
  • Яйця курячі – 1 шт;
  • Цукерки M&M’ s – 4 пачки;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Крохмаль картопляний – 1 ч. л;
  • Сода – 0.5 ч. л;
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Як приготувати шоколадне печиво з M&m’s:

1. У глибокій мисці з’єднуємо просіяне борошно, какао, сіль, соду і крохмаль. Все добре перемішуємо.

2. В окремій ємності з допомогою міксера збиваємо вершкове масло кімнатної температури, цукор і ванілін.

3. З’єднуємо всі інгредієнти в одній мисці і перемішуємо до однорідності на самій низькій швидкості міксера.

4. Деко застеляємо пергаментом і викладаємо кульки з тіста завбільшки з волоський горіх. Між кульками залишаємо простір не менше 5 див.

5. Злегка придавлюємо кульки зверху, формуючи коржі. Потім, вдавлюємо в майбутнє печиво цукерки M&m’s.

6. Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку на 10-12 хвилин.

7. Виймаємо деко, даємо печінкою охолонути і перекладаємо на плоске блюдо. Приємного апетиту!

Шоколадне печиво рекомендується зберігати в закритій банці або харчовому контейнері

Шоколадне печиво з горіхами

Список необхідних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 250 гр;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Цукор – 200 гр;
  • Масло вершкове – 120 гр;
  • Какао – 30 гр;
  • Сода – 0.5 ч. л;
  • Сіль – 0.5 ч. л;
  • Горіхи волоські (очищені) – 100 гр.

Як приготувати шоколадне печиво з горіхами:

1. Борошно просіваємо в глибоку миску, додаємо сіль, соду і какао. Все ретельно перемішуємо.

Цікаве:  Вишня з желатином на зиму: 5 рецептів приготування

2. Масло кімнатної температури збиваємо з цукром. Додаємо курячі яйця і збиваємо до однорідної, кремоподібної маси.

3. Об’єднуємо всі інгредієнти в одній мисці і добре перемішуємо до однорідності.

4. Волоські горіхи підсмажуємо на сухій сковороді близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Або ж, можна запекти в духовці при 180 º близько 10-12 хвилин. Остиглі горіхи необхідно подрібнити ножем.

5. Викладаємо подрібнені горіхи в тісто і добре перемішуємо.

6. Деко застеляємо пекарським папером. Потім, формуємо з тіста кульки діаметром 3-4 см і викладаємо на деко, дотримуючись відстань близько 5 див.

7. Ставимо печиво в розігріту до 180 ° духовку і випікаємо 10-12 хвилин.

8. Виймаємо деко з духовки, даємо печінкою охолонути і перекладаємо його на тарілку. Приємного апетиту!

Волоські горіхи можна замінити іншими, за своїм смаком

Шоколадне печиво з тріщинами

Список необхідних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 150 гр;
  • Какао – 4 ст. л.;
  • Розпушувач – 2 ч. л;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Цукрова пудра – 200 гр;
  • Масло вершкове – 60 г;
  • Сіль – 1/4 ч. л;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Цукрова пудра – 3 ст. л ( для обсипання).

Як приготувати шоколадне печиво з тріщинами:

1. Змішуємо в мисці сухі інгредієнти: борошно, какао, цукрову пудру (200 гр); ванілін, розпушувач. Просіваємо отриману суміш в глибоку миску.

2. Додаємо вершкове масло кімнатної температури і добре перемішуємо.

3. Яйця з’єднайте з сіллю, перемішуємо і додаємо до решти інгредієнтів. Все добре перемішуємо. Тісто може здатися рідкуватим, не варто цього лякатися.

4. Отримане тісто викладаємо на харчову плівку і загортаємо. Потім прибираємо в холодильник на 1,5-2 години.

5. Деко застеляємо пергаментом і включаємо духовку на 180.

6. Охолоджене тісто виймаємо з холодильника і формуємо кульки розміром з волоський горіх. Кожен кулька добре обвалюємо в цукровій пудрі і викладаємо на пергамен, дотримуючись дистанцію близько 4-5 див.

Цікаве:  Огірки з морквою на зиму: 5 найсмачніших рецептів

7. Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку і випікаємо близько 12 хвилин.

8. Готовому печінкою даємо трохи охолонути і тільки після цього перекладаємо на плоску тарілку. Приємного апетиту!

Якщо тісто сильно прилипає і не виходить скачати кульки, необхідно прибрати його в холодильник на півгодини

Шоколадне печиво – Брауні

Список необхідних інгредієнтів:

  • Борошно пшеничне – 125 гр;
  • Масло вершкове – 110 гр;
  • Яйця курячі – 2 шт;
  • Цукор – 200 гр;
  • Какао – 60 гр;
  • Сода – 12 ч. л;
  • Сіль – 12 ч. л;
  • Шоколад темний – 120 гр (розтопити) і 100 гр ( дрібно порубати).

Як приготувати шоколадне печиво Брауні:

1. Змішуємо в мисці вершкове масло кімнатної температури і 120 гр. темного шоколаду. Ставимо на водяну баню і розтоплюємо до однорідності.

2. В окремій ємності збиваємо яйця і цукор до однорідної маси. Потім додаємо трохи остиглі розтоплені масло і шоколад. Все добре перемішуємо.

3. З’єднуємо борошно, какао, соду і сіль. Просіваємо в миску до тесту і перемішуємо до утворення однорідної маси без грудочок.

4. Додаємо 100 гр. дрібно нарізаної шоколаду і знову перемішуємо.

5. Деко застеляємо пергаментним папером. З допомогою двох столових ложок формуємо кульки завбільшки з волоський горіх і викладаємо на пергамент. Не забуваємо залишати відстань між кульками не менше 5 см, так як печиво розповзеться.

6. Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку на 12-13 хвилин. Чим довше печиво буде в духовці, тим сухіше буде всередині.

7. Виймаємо деко з духовки і даємо печінкою охолонути. Після цього, перекладаємо печиво на тарілку. Приємного апетиту!