Покроковий рецепт шашлику на шпажках в духовці

Як бути, якщо погода або інші обставини не дозволяють вам виїхати на природу? Не думаю, що це привід надавати собі в недільних шашлычках. Дуже смачні курячі сердечка можна приготувати в духовці.

Шампури замінять звичайні дерев’яні або бамбукові шпажки. Якщо ви можете вистругати такі палички самі, то виготовте їх з фруктових дерев. Вони надають м’ясу особливого аромату зсередини!

Список необхідних продуктів:

  • сердечка курячі — 800 гр.
  • свіжий корінь імбиру — 30 гр.
  • ківі — 1 шт.
  • гострий перець — половина стручка
  • рослинна олія — 40 мл
  • часник — 3-5 зубчиків
  • соєвий соус — 50 мл

Покроковий процес приготування:

1. Ківі очистити, порізати і відправити в чашу блендера. Зубчики часнику порубати і висипати туди ж. Тепер вливайте рослинна олія і соєвий соус. Перемолоти всі інгредієнти до однорідної кашки.

2. Корінь імбиру помийте і обсушіть. Очищати його необов’язково. Нарізуйте дрібними шматочками довільної форми. Гострий перчик дрібно порубаєте. Якщо він для вас дуже пекучий, насіння можна прибрати, адже в них міститься більше гіркоти.

Цікаве:  Огірки по-корейськи - найсмачніший рецепт швидкого приготування

Курячі сердечка мають бути свіжими, або повністю розмороженими.

3. Промийте субпродукти і добре обсушити серветками. Перемішайте в мисці сердечка з перцем і імбиром.

4. Тепер заливайте кашкою з маринаду. Миску обтягніть плівкою і прибирайте в холодильник години на 2. Але краще залишити на більш тривалий термін. Я, наприклад, часто мариную їх всю ніч.

5. Вже промариновані субпродукти нанизуємо на палички поперек. Якщо насаджувати їх вздовж, то вони можуть вийти сухуватими.

Шпажки попередньо замочіть на півгодини у воді.

6. Духовку попередньо нагрійте до 200 градусів. Форму для випічки або деко змастіть маслом. Укладіть шашлички на відстані 3-5 см. один від іншого. Відправляйте в гарячу піч приблизно на півгодини. Через 15 хвилин потрібно буде дістати деко і перевернути кожну паличку, щоб шашлик підрум’янився і з іншого боку.

7. Через півгодини спробуйте розрізати одне сердечко. Якщо всередині воно пропеклося, можна діставати. В іншому випадку, знову перевертайте їх і допекайте до готовності.

Подавайте з будь-яким соусом і обов’язково зі свіжими огірками, помідорами, редискою. Та побільше зелені. Це просто ідеальне поєднання!