Заготівля з солодкого перцю, помідорів і квасолі

Далі розглянемо варіант салату з додаванням квасолі. Цю закуску можна розглядати в якості повноцінного другого блюда. Виходить дуже ситно і смачно.

Квасолю можна брати будь-Ту, що тільки вылущили з стручків або ту, що залишилася з минулого року. Це не так важливо. Звичайно, свіжа вона буде готуватися швидше. Але на смак це майже ніяк не відіб’ється.

Візьмемо:

  • 500 г квасолі,
  • 500 р цибулі,
  • 500 г перців,
  • 500 г моркви,
  • 1,5 кг помідорів,
  • 100 г цукру,
  • 50 г солі,
  • 50 мл столового 9% оцту,
  • 250 мл соняшникової олії.

Крок 1.Так як з усіх інгредієнтів довше всіх готується квасоля, то і починати будемо з неї. Заливаємо боби окропом і ставимо отвариваться на 20 хвилин.

За цей час очищаємо перці, нарізаємо їх соломкою, а моркву дрібно шаткуємо. Помідори перекручуємо через м’ясорубку. Цибулька очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Цибулю пасеруємо на рослинній олії до прозорості. Потім до нього перекладаємо моркву. Через п’ять хвилин додаємо перець і пюре з томатів.

Крок 2. Чекаємо, коли овочі закиплять і тоді спускаємо квасоля.

Для смаку додамо сіль з цукром. Все ретельно перемішати і з моменту закипання протушкуйте на невеликому нагріванні ще 45 хвилин.

Цікаве:  Що приготувати на вечерю швидко і смачно з недорогих продуктів. Найпростіші рецепти

Як час вийшло вводимо столовий оцет, проварюємо салат ще 15 хвилин.

Яка ароматна їжа виходить!

https://youtu.be/b8ZcNeeWN38

Швидко перекладаємо масу в стерильні банки. Намагаємося їх наповнювати повністю до самого верху.

Закатуємо стерильними кришками і перевертаємо догори дном. Перевіряємо герметичність укупорпки і закутуємо шаром рушників або ковдр для природної стерилізації салату власним теплом.

Через добу спускаємо консервацію на зберігання.

Давайте підіб’ємо невеликий підсумок.

  • Для того, щоб салатні заготовки вийшли смачніше, краще використовувати м’ясисті сорти томатів. Вони смачні і ароматні.
  • Замість столового 9% оцту можна взяти есенцію 70%. Для цього потрібно 1 ст. л. кислоти розвести 7 ст. л. води. І з отриманої суміші взяти потрібну кількість.
  • Дуже раджу не нехтувати крайнім етапом самостерилизации. Краще щільніше укутати консервацію шубами, ніж викидати плоди своїх праць. Хай ще пройде термічну обробку своїм теплом, щоб остаточно позбутися від можливих бактерій.

Ну а поки що все. Якщо ви знаєте інші рецепти салатів з використанням томатів і перців, діліться у коментарях. Адже це так чудово, дізнаватися нові варіанти!