Зимовий салат з огірків, помідорів і болгарським перцем на зиму

На черзі у нас чудовий рецепт овочевий заготовки з додаванням огірків. Цей варіант дозволяє прибрати багато переросли і не дуже кондиційних овочів за один раз. Що дуже зручно, погодьтеся.

За смаком ж виходить цілком гідна закуска. Її дуже смачно додавати до вареної картоплі або гречці. В моєму дитинстві, її їли саме так. Ароматна, в міру гостренькі добавка подобалася навіть дітям. Тому дуже раджу.

Візьмемо:

  • 3 кг помідорів,
  • 1 кг огірків,
  • 6 штук перців різних кольорів,
  • 4 головки цибулі,
  • 1 головку часнику,
  • 1 пучок кінзи,
  • 1 пучок кропу,
  • 2 ст. л. солі,
  • 120 рослинної олії,
  • 2 шт червоного гострого перцю,
  • лавровий лист,
  • чорний перець горошком,
  • 1 ст. л. 9% оцту в кожну 1 літрову банку.

Крок 1. На цьому етапі потрібно привести всі овочі в потрібну нам форму. Помідори ретельно промиваємо, видаляємо з них все не потрібні місця і м’якоть нарізаємо шматочками.

Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння. Потім кожен плід нарізаємо кільцями або півкільцями. Сильно дрібнити не потрібно.

Огірочки промиваємо чистою губкою, щоб прибрати білий наліт з поверхні. І нарізаємо кожну штучку на кружечки. Попередньо, зрізаємо і викидаємо кінчики.

Розбираємо головку часнику і кожну очищену головку нарізаємо шматочками.

За бажанням можна подрібнити кілька стручків червоного гострого перцю. При цьому потрібно дотримуватися підвищеної обережності і відразу помити руки, дошку і ніж. Щоб ненароком не заалеть пальчиків в око або носик.

Цікаве:  Кабачкова ікра на зиму через м'ясорубку — кращі рецепти приготування

Всі цибулини очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.

Зелень можна брати будь-яку. Приміром, кінзу замінити петрушкою або базиліком. Або використовувати все це разом.
Збираємо її в один пучок і дрібно рубаємо.

Крок 2. Всі подрібнені овочі і зелень потрібно з’єднати в одній глибокій ємності і ретельно перемішати. Додаємо до них сіль і олію без запаху. Знову перемішуємо і залишаємо масу постояти хвилин на 20. Щоб овочі пустили сік і просочилися солоним розсолом.

Крок 3. Потім перекладаємо яскраву масу в чисті банки до самого верху. Сік, що утворився на дні миски, переливаємо в овочі.

Крок 4. Приступаємо до пастеризації салату. Для цього потрібно дно широкої каструлі застелити не потрібне бавовняним рушником. На нього виставити наповнені ємності і прикрити їх чистими кришками.

Між банками наливаємо прохолодну воду, доливаючи до рівня плічок литровок.

Включаємо нагрівання і чекаємо закипання води. Потім засікаємо 30 хвилин і стерилізуємо салат, зменшивши нагрів.
Як часом вийде у кожну банку вводимо столовий оцет і закручуємо литровки кришками.

Перевіряємо отриману консервацію на герметичність. Якщо все добре, то закутуємо литровки ковдрою і залишаємо на добу. Якщо тара укупорена погано і з-під кришки сочиться сік, тоді її потрібно розкрити, вміст ще раз простерилізувати і перезакатать.

Дана заготівля також відмінно зберігається в будь-яких умовах.