Салат зі свіжих огірків на зиму Зимовий король — стерилізація не потрібна

Інгредієнти:

  • огірки — 5 кг
  • кріп — пучок близько 300 г
  • оцет — 100 мл
  • ріпчаста цибуля — 1 кг
  • цукровий пісок — 5 ст. л
  • сіль крупного помелу — 2 ст. л
  • перець чорний горошком — 20 шт.
  • рослинна олія — 6 ст. л

Крок 1.

Огірки перемойте добре в прохолодній воді, якщо вони зірвані давно, то замочіть їх на годину або два в прохолодній воді, щоб вони заповнили водний баланс. Потім покришіть їх ножем на колечка.

Якщо плоди корнішонів великі, то тоді подрібніть їх не на колечка, а на полуколечки.

Крок 2.

Слідом очистіть ріпчасту цибулю і подрібніть його на полуколечки або колечка, залежно від розміру.

Крок 3.

Додайте цибулю до порізаним на кружечки огірків.

Крок 4.

Далі порубаєте кухонним ножем дрібно кріп. Посоліть і ретельно розмішайте. Залиште постояти каструлю на 30-40 хвилин, щоб виділився сік (можна залишити і на довше, наприклад на 2-4 години).

Цікаве:  Малина з цукром на зиму без варіння (пропорції)

Крок 5.

Після того, як закуска постоїть і ви побачите рідина, додайте 5 ст. л цукрового піску.

Крок 6.

Слідом 20 горошин чорного перцю, 100 мл оцту 6 ст. л рослинного масла без запаху. Розмішайте і варіть на середньому вогні до закипання.

Крок 7.

А як тільки огірки стануть іншого кольору, то приберіть їх з плити.

Крок 8.

Розкладіть відразу ж по стерилізованим баночках і так, щоб закуска була до самого верху, а маринад покривав всі огірки.

Крок 9.

Закрутіть кожну баночку під кришку, потім переверніть заготовки і залиште остигати під ковдрою до повного охолодження. А далі перемістіть в льох на зберігання. Вийшло з 5 кг корнішонів 9 підлогу літрових банок. Приємних відкриттів!

Ну а тепер подібний рецепт, але тільки в відео форматі з каналу ютуб. Включайте на кнопочку і дивіться з задоволенням.

Всім до нових зустрічей. Готуйте салати з огірків, а також маринуйте інші овочі на зиму і не забувайте про лечо та інші смачні овочеві закуски.