Помідори «Часточки» — мамин рецепт на зиму

Потрібні з розрахунку на 3 л води:

  • 1 склянки цукру
  • 3 столові ложки солі
  • Гвоздика за смаком
  • Перець чорний горошком за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • 1 столова ложка оцту 70%

Приготування:

 

  • Помідори помити, нарізати часточками.
  • У каструлю налити води, довести до кипіння.
  • Додати сіль, цукор, гвоздику, перець, лавровий лист, оцет.
  • В стерилізовані банки викласти скибочки помідор.
  • Залити киплячим розсолом, накрити стерилізованими кришками.
  • У велику ємність дно прокласти рушником і виставити банки.
  • Залити водою і поставити на вогонь, стерилізувати 1 л банки — 15 хвилин.
  • Банки закатати, перевернути, укутати в теплу тканину і залишити до повного охолодження.
Цікаве:  Яловича печінка в сметані з цибулею — смачний і простий рецепт

 

Рецепт заготівлі помідорів майже без солі і стерилізації