Інгредієнти на дві 3 л банки:

  • 4 кг помідор
  • 200 гр. цукру
  • 100 гр. солі
  • 2 чайні ложки лимонної кислоти по 1 ложці на банку
  • 6 лаврових листів
  • 10 горошин запашного перцю
  • 4 зубчики часнику
  • Зелень петрушки
  • Зелень кропу
  • 2 солодких перцю

Приготування:

Приготування починаємо з помідор, їх треба добре помити, прибрати черешки, обсушити на паперових рушниках.

В стерилізовані банки викладаємо лавровий лист, порізаний кружечками, часник, горошки перцю.

Викладаємо помідори, починаючи з більш великих.

Виклавши їх до середини банки, додаємо гілочку кропу, 3 гілочки петрушки.

Цікаве:  Баклажани на зиму: 17 кращих рецептів

Перець очищаємо від насіння, розрізаємо на чотири частини.

Додаємо його в самому верху банки.

Заливаємо окропом, накриваємо стерилізованими кришками і даємо постояти 20 хвилин.

Воду з банок зливаємо в каструлю, ставимо на вогонь.

Додаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння помішуючи.

Насипаємо в заготівлі лимонну кислоту.

Заливаємо киплячим маринадом.

Закатуємо кришки, перевертаємо, накриваємо теплою тканиною і залишаємо до повного охолодження.