Помідори на зиму з морквяної бадиллям, рецепт на 1 літрову банку

Нам потрібні:

  • Помідори червоні скільки увійде
  • Свіжа морквяна бадилля

Для маринаду на 1 л води:

  • 1 столова ложка з гіркою солі
  • 4 столові ложки з гіркою цукру
  • 0,5 чайної ложки оцтової кислоти 70 %

Приготування:

Помідори і морквяну бадилля добре миємо, сушимо.

На дно стерилізованою 1 л банки викладаємо бадилля. Щоб простерилізувати є кілька варіантів, обирайте найзручніший для вас — «5 способів стерилізації» .

У помідор зубочисткою в плодоніжки робимо кілька проколів, щоб вони не лопалися і добре просолились.

Викладаємо їх щільно, скільки увійде в банку.

Цікаве:  Фарширований перець з незвичайною начинкою. Мій авторський рецепт

В каструлі, воду доводимо до кипіння і заливаємо заготовку. Щоб не лопнула банку, покладіть в неї металеву ложку.

Прикриваємо стерилізованими кришками і залишаємо на 8-10 хвилин. Кришки потрібно прокип’ятити хвилини 3-4.

Готуємо маринад, для цього каструлю з водою ставимо на вогонь, додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння.

З банок через марлю, або спеціальну кришку зливаємо воду.

Заливаємо банки киплячим маринадом.

Додаємо оцет.

Закатуємо кришками і трохи струшуємо, перевертаємо, закутуємо в теплу тканину і залишаємо до повного охолодження.