Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 10 горошин чорного перцю
  • 7 горошин запашного перцю
  • 6 лаврових листів
  • 6 зуб. часнику
  • 4 гілочки кропу
  • 3 невеликих листки хрону
  • 2 стіл. лож. гірчичного порошку
  • 2 червоних перців чилі
  • 1,5 стіл. лож. цукру
  • 2 літри води
  • 60 грам крупної солі

Приготування:

 

  • Зелень промити, висушити.
  • Перець чилі очистити від насіння і розрізати на дві частини.
  • В стерилізовану банку кладемо перець, лавровий лист, часник, зелень.
  • Потім викласти щільніше помідори, не дістаючи до горлечка 2 див.
  • Воду довести до кипіння, додати сіль, цукор, кип’ятити 3 хвилини і дати охолонути.
  • Висипати гірчичний порошок і залити маринад не до краю.
  • Банку поставити в миску з водою на вогонь і додати оцет.
  • Накрити горлечко стерильною марлею повністю.
  • Марля під впливом пара намокне, опустити краї марлі в банку і посипати гірчицею.
  • Решті розсіл відправити в холодильник.
  • Помідори настоюються 7-10 днів, після цього, відкрити марлю і влити залишився розсіл.
  • Марлю прибрати, банку накрити поліетиленом і закрити стерилізованої кришкою.
  • Банку прибрати в прохолодне місце на 30-40 днів.
Цікаве:  Курячі стегна на сковороді — прості і смачні рецепти

 

Діліться своїми улюбленими рецептами з близькими і друзями. Якщо у вас є цікаві рецепти заготівлі помідорів, можете розповісти їх для читачів в коментарях.