Кращий рецепт засолки огірків без стерилізації під капронову кришку

Не обов’язково закочувати банки залізними кришками. На сайті є ціла підбірка рецептів під капронову кришку. Подібний варіант ви можете побачити в цьому відео. Господиня докладно і ясно описує кожен крок.

Підводячи підсумок, нагадаю важливі моменти. Щоб ваші заготовки не «вибухали» консервація обов’язково повинна пройти стадію самостерилизации. Саме для цього ми її закутуємо ковдрами і шубами. Так заготівлі дуже повільно остигають і своїм теплом вбивають всі залишилися всередині банки бактерії.

Цікаве:  Томатний соус на зиму в домашніх умовах - прості рецепти соусу з помідорів

Також важливо не пошкодувати часу і правильно підготувати огірки і банки. Плоди потрібно дуже ретельно промити губкою, навіть якщо ви їх не замочували. Губку беруть нову і абсолютно чистий. Банки ж промивають содою і теж новою чистою губкою. Мити нею посуд у перервах між заготівками не можна! Так як ми опустили процес пастеризації, то самі ємності обов’язково потрібно пропарити або прожарити в духовці. Робимо все можливе, щоб результати наших праць не зіпсувалися під час зберігання.