Як консервувати огірки з горілкою без стерилізації

Тепер розглянемо пару холодних способів соління огірків. Звичайно, обидва вони відбуваються без застосування стерилізації. Плоди виходять просто неймовірні, дуже схожі на бочкові. Але, щоб вони вийшли, потрібно дуже уважно слідувати інструкції.

Візьмемо на 3-літрову банку:

  • 1,5-2 кг огірків,
  • засолочний зелень(листя смородини, хрону, парасольки кропу, щириця (амарант), квітки чорнобривців),
  • 4-5 зубчиків часнику,
  • 100 г солі,
  • 50 г горілки,
  • воду.

Крок 1. Попередня підготовка та ж сама. Промиті плоди заливаємо водою на пару годин. Потім у всіх зрізаємо кінчики. Зелень споліскуємо і даємо їй обсохнути. Банки ретельно промиваємо содою і стерилізуємо.

Крок 2. Переходимо до наповнення. У кожну стерильну ємність викладаємо зелень з часником. Наповнюємо огірками, намагаємося укладати їх вертикально.

Цікаве:  Малосольні огірки — рецепти швидкого приготування хрустких огірочків

Крок 3. Готуємо заливку. У воді розчиняємо сіль. Заливаємо ємності цим розсолом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 4 дні при кімнатній температурі.

Через 4 дні зливаємо розсіл. Промиваємо огірки, для цього в банку заливаємо чисту холодну воду. Струшуємо вміст і зливаємо рідину.

Розсіл доводимо до кипіння, кип’ятимо 5 хвилин. У кожну банку вливаємо 50 г горілки, можете перевести в мл.

Наповнюємо гарячою заливкою, герметично укупориваем трьох литровки на зиму.

Перевертаємо консервацію догори дном і закутуємо ковдрами. Даємо повністю охолонути і тільки після цього спускаємо на зберігання.