Неймовірний рецепт огірків в томатному соку на зиму, вони виходять смачні та хрусткі

Ще поділюся варіантом маринування із застосуванням томатного соку. В якості заливки можна використовувати, як вичавлений сік з помідорів, так і розведену томатну пасту. Ви можете використовувати будь-який варіант. В рецепті ж покажу спосіб з пастою, щоб розуміти, скільки її потрібно і в якій кількості води її потрібно розвести.

Візьмемо:

  • огірки,
  • парасольки кропу (по 1 на банку),
  • по листочку смородини в банку,
  • 2 часникових зубки,
  • 5-6 горошин чорного і запашного перцю.

В маринад на 4 літрових банки:

  • 1,5 літра води,
  • 1 склянка цукру,
  • 2 ст. л. солі (70 г),
  • 200 мл або 1 склянка томатної пасти,
  • 150 мл столового 9% оцту.

Крок 1. Попередню підготовку робимо, як зазвичай. Промиті огірки заливаємо на кілька годин водою. Банки ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом.

Крок 2. Наповнюємо литровки. На дно кожної ємності викладемо по парасольки кропу, листку смородини. Туди ж додамо 2 зубчики часничку, горошини перцю. Ще ля аромату можна ввести по лавровому листочку (за бажанням).

Цікаве:  Желейний торт з фруктами і сметаною: прості рецепти без випічки

Вертикально викладаємо огірки, щільно притискаючи їх один до одного. Якщо плоди великі, то нарізаємо їх шматочками або часточками.

Крок 3. Робимо першу заливку. Для цього кип’ятимо 1,5-2 літра води і заповнюємо до верху кожну банку.

Через 10 хвилин зливаємо воду і готуємо на її основі розсіл.

Розмішуєм в ній сіль і цукор. До однорідності розведемо томатну пасту. Цей маринад доводимо до кипіння і вимикаємо нагрівання. І в цю гарячу масу вливаємо оцет.

Тепер відразу, не зволікаючи, наповнюємо банки до самого верху.

Герметично укупориваем їх стерильними кришками і прибираємо «під шубу». Консервація буде повільно остигати і за цей час пройде самостерилизацию.

https://youtu.be/3dd-iYPdlw4

Ставити банки потрібно обов’язково кришки, дном вгору. Вже на наступну добу заготовки будуть готові і їх можна прибирати на зберігання.