Гострі огірки з кетчупом чилі на зиму, рецепт без стерилізації

Любите гострі заготовки? Значить, часто використовуєте перчик чилі. І нижче докладно описаний рецепт з його застосуванням у маринуванні огірків. Тільки візьмемо перчик не в чистому вигляді, а у вигляді кетчупу. Там будуть присутні додаткові добавки, які тільки посилять смак консервації. Виходить пряні хрусткі плоди з остринкой.

Кількість Чилі ви можете регулювати за своїм смаком.

Візьмемо:

  • 5 кг огірків,
  • 2 горошини запашного перцю,
  • 5 горошин чорного перцю,
  • 1 гілочка гвоздики на банку.

Маринад:

  • 3,5 літра води,
  • 600 г кетчупу Чилі,
  • 5 ст. л. солі,
  • 10 ст. л. цукру,
  • 400 мл столового 9% оцту.

Крок 1. Первісна підготовка овочів нічим не відрізняється від інших рецептів. Плоди потрібно промити і замочити у воді на пару годин.

За цей час баночки потрібно ретельно промити з содою і простерилізувати.

Крок 2. Заповнюємо стерильні ємності. Спочатку на дно банок укладається зелень і прянощі. А на них вже щільно і вертикально викладаємо огірки. Якщо вони у вас занадто довгі, то їх можна розрізати на половинки. Наповнюємо всю місткість до самого верху.

Цікаве:  Голубці зі свіжої капусти — покрокові рецепти приготування

Крок 3. Закип’ятимо 3,5-4 л води і заллємо нею наповнені ємності до самого горлечка. Кожну банку потрібно прикрити стерильною кришкою.

Через 15-20 хвилин цю воду зливаємо назад в банки і готуємо маринад.

Крок 4. У злитої води розмішуєм цукор з сіллю. Туди ж додамо оцет і всі 600 г кетчупу.

Розмішуєм масу до однорідності і спробуємо на смак. Якщо вам не вистачає солодощі, то додайте ще трохи цукру. Єдиного рецепту тут немає, адже смаки у всіх різні. Комусь хочеться солодше, а кому-то гостріше.

Отриману заливку знову доводимо до кипіння. І наповнюємо нею банки з огірками повторно.

Відразу закатуємо консервацію стерильними кришками.

Перевіряємо герметичність укупорки і відправляємо заготовки на качки «під шубу».