Простий рецепт огірків на зиму без оцту і стерилізації (з лимонною кислотою)

Тепер розглянемо варіант без додання оцту, його замінимо лимонною кислотою. Консервація виходить менш гостра і менш кисла. Рецепт є гарною альтернативою для тих людей, які не переносять оцтову кислоту.

Візьмемо на 1,5 літрову банку:

  • огірки, скільки увійде,
  • 1 ч. л. лимонної кислоти,
  • засолочний зелень і гірчиця за бажанням, можна без них.

На 1 літр води:

  • 2 ст. л. солі (30-35 г),
  • 2 ст. л. цукру.

Крок 1. Огірки промиваємо чистої нової губкою. Замочуємо на 2 години у воді, щоб вони повернули тургор і вийшли хрусткими. У кожного плоду зрізаємо з двох сторін кінчики.

В чисті стерильні банки кладемо зелень, якщо ви її використовуєте. А поверх вертикально виставляємо овочі. Намагаємося щільно їх утрамбовувати.

Цікаве:  Помідори на зиму, пальчики оближеш — 28 самих смачних рецептів

Крок 2. Закип’ятимо воду і заллємо нею наповнені банки до самого верху. Прикриємо стерильними кришками і залишаємо на 10-15 хвилин.

Потім на банку надягаємо кришку для зливу і виливаємо воду через мірний стакан в каструлю. Вважаємо, скільки вийшло літрів і на це кількість розводимо сіль і цукор.

Крок 3. Отриманий розчин знову доводимо до кипіння. За цей час в кожну ємність кладемо лимонну кислоту.

Потім заливаємо її киплячим маринадом до самого верху.

Герметично укупориваем стерильними кришками і прибираємо «під шубу» для самостерелизации на добу.

Залишаємо в перевернутому стані. це важлива умова.