Рецепт маринованих огірків з гірчицею в літрових банках

Гірчиця надає огіркам додатковий аромат і легку пікантність. А також виступає додатковим природним консервантом. Можна використовувати порошок так і її зерна.

Але при використанні порошку, розсіл стає каламутним і багатьом це не подобається. А от зерна гірчиці в банку виглядають красиво і не замутняют маринад.

Візьмемо на 3 літри:

  • 1,7 кг огірків,
  • 1,5 л води,
  • 100 г цукру,
  • 70 г солі,
  • 60 мл столового 9% оцту,
  • 3 ч. л. насіння гірчиці,
  • 3 часникового зубчики,
  • 6 гілочок петрушки,
  • 1 лист хрону,
  • 9 листочків чорної смородини,
  • 3 парасольки кропу.

Якщо огірки були зібрані раніше і постояли більше двох годин, чекаючи консервації, то їх бажано залити холодною водою години на 2-3. Потім ретельно промиваємо їх чистою нової губкою і кожної штучки зрізаємо кінчики.

Окремо промиваємо засолочную зелень і обсушуємо її. Часник очищаємо від лушпиння і залишаємо зубчики цілими.

Цікаве:  Шашлик з курячих сердечок — 4 смачних рецепта

Крок 1. У кожну стерильну литровку кладемо шматочки листків хрону, по одному парасольки кропу. Додамо по 3 листочки чорної смородини і 2 гілочки петрушки.

Додаємо очищені зубки часнику і 1 ч. л. насіння гірчиці. Поверх прянощів щільно вертикально утрамбовуємо огірки.

Крок 2. Кип’ятимо 1,5-2 літра води і робимо першу затоки банок до самого верху. Прикриємо ємності стерильними кришками і залишаємо на 15-20 хвилин.

Потім охололу воду зливаємо і розчиняємо у ній сіль і цукор. Отриманий маринад знову відправляємо на плиту і даємо закипіти.

Крок 3. Перед другою заливкою в кожну банку вводимо столовий оцет. На кожну литровку додамо 20 мл кислоти. Заливаємо заготівлю киплячим маринадом до самого верху і герметично укупориваем стерильною кришкою.

Відправляємо консервацію в перевернутому стані «під шубу» і прибираємо на зберігання через добу.