Мариновані огірки на зиму з оцтом в літрових банках – гострі

Частенько у великій компанії з міцними напоями кому-небудь, та потрібно гостренькі закуска. Для таких любителів пікантних маринованих огірочків можна розглянути ще один хороший рецепт. Він чимось нагадує попередній, але все ж є деякі відмінності.

В ньому обов’язково використовуємо пекучий перчик і оцтову есенцію.

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки – 2,1 кг
  • Парасолька кропу – 6 шт.
  • Листя вишні і смородини, чорний і запашний перець горошком, гвоздика – по 6 шт.
  • Зубчик часнику, лавровий лист, очищений шматочок кореня хрону – по 3 шт.
  • Маленький стручок гострого перцю – 1 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукровий пісок – 4,5 ст. л.
  • Оцет 70% – 1,5 ч. л.

Приготування:

1. З попередньо вимочених 2-4 години в холодній воді чистеньких огірочків зрізаємо кінчики (за бажанням їх можна залишити). Листя і кріп промиваємо й обсушуємо. Зубчики часнику очистити від шкірки, а у гострого перчика зрізаємо плодоніжку і витягуємо насіння.

Цікаве:  Помідори по-корейськи швидкого приготування — найсмачніші рецепти

2. Розкладаємо по чистим літровим баночках спочатку листочки смородини і вишні, по парасольки кропу з зубчиком часнику і шматочком хрону, потім щільними шарами підготовлені огірочки.

3. Дуже обережно заповнюють порожнечі між овочами киплячою водою з чайника і накриваємо банки кришками. Через 15 хвилин зливаємо рідину в каструлю і доводимо її до кипіння. Процедуру заливання повторюємо ще раз.

Висипаємо в рідину сіль з цукровим піском, кидаємо горошинки запашного і чорного перцю, лаврушку з пекучим перцем, гвоздику і варимо близько двох хвилин на середньому вогні.

4. Виловлюємо, при бажанні, лаврове листя зі стручком перцю і вийшов ароматний маринад розливаємо по банках. В кожну ємність додаємо по ½ ч. л. оцтової есенції і відразу ж закатуємо.

5. Перевертаємо наші заготовки денцями вгору і закутуємо на 12 годин.

Після цього можна відносити ємності з гостренькими огірочками на зберігання. Перед подачею на стіл бажано їх охолодити, щоб пікантна нотка була яскравіше.

Приємного апетиту!

До змісту