Приготування:

1. Щоб не втрачати час, відразу моєму і замочуємо на 4 години огірки розміром до 5-7 див. Готуємо інші інгредієнти: промиваємо листя хрону і парасольки кропу. Часникові зубчики очищаємо від зовнішнього товстого шару, з кореня хрону чистимо шкірку, обполіскуємо прохолодною водою і нарізаємо на невеликі брусочки товщиною до 1 сантиметра.

2. Огірки витягуємо з води, знову обполіскуємо проточною водою і, зрізавши кінчики, залишаємо на чистому вафельному або паперовому рушнику злегка обсохнути.

3. Ретельно промиваємо банки (бажано з содою) і відразу ж починаємо в них укладання овочів для консервування. На дні ємності робимо підстилку з парасольки кропу та розірваного на кілька частин листки хрону. Туди ж відправляємо по 3-4 зубчики часнику і по кілька шматочків нарізки хрону.

Головними умовами збереження консервів є дотримання стерильності, правильна термічна обробка овочів, а також зберігання готової продукції в герметично закритій тарі.

4. Ставимо великий чайник з чистою водою на плиту або электроподставку і вмикаємо нагрівання. А поки наша рідина закипає, щільно розкладаємо оугрцы по банкам, висипаємо до них по 6-8 горошин чорного перцю, а зверху прикривають другим парасолькою кропу.

Цікаве:  Рулет з лаваша і 5 смачних варіантів начинок

Заливаємо киплячою водою по самі краї горлечка і, накривши чистим закаточними кришками, залишаємо в такому стані на хвилин 20-30. Процедуру проводимо ще раз, тримаємо огірочки в окропі 10 хвилин.

5. Заливання окропом створить ефект стерилізації банки, тому не потрібно попередньої її обробки парою або високою температурою.

Технологія приготування маринованих огірків може бути різною. Іноді їх готують зі стерилізацією, іноді без неї. Варіантів закуски існує багато, так що будь-яка господиня зможе вибрати рецепт, який передбачає застосування оптимального з її точки зору методу.

6. За допомогою спеціальної кришки з отворами зливаємо з кожної баночки вже поостывшую воду в каструлю і ставимо її на плиту.

На середньому вогні доводимо до кипіння, розчиняємо цукор з сіллю і вливаємо столовий оцет. Зменшуємо нагрів до мінімуму і за допомогою ополоники швиденько розливаємо маринад назад по банках.

Відразу ж закочує їх за допомогою ключа і відправляємо остигати «під шубу», обов’язково перевернувши догори дном. Через добу можна забирати наші заготовки в льох або поставити в комору.

Приємного апетиту!

До змісту