Мариновані огірки на зиму хрусткі в банках без стерилізації

Коли треба замаринувати відразу велику кількість огірків, можна використовувати рецепт без стерилізації. Мені він подобається тим, що все робиться максимально швидко і не треба возитися з мірними кружками для приготування розсолу. Все досить просто: заливаємо киплячою водою банки з огірками, потім зливаємо її відразу в каструльку, а на основі цієї кількості вже і готуємо заливку.

Корнішони зазвичай роблять в півлітрових і літрових банках. Ті огірочки, що побільше, можна розподілити по двох – або трилітровим ємкостей.

Цікаве:  Желейний торт з фруктами і сметаною: прості рецепти без випічки

Інгредієнти:

  • Свіжі огірки – 3,5 кг.
  • Горошок чорного перцю – 30-40 шт.
  • Очищений корінь хрону – 20-25 см.
  • Зубчик часнику – 15-20 шт.
  • Парасолька кропу – 10 шт.
  • Лист хрону – 5 шт.
  • 9%-ний столовий оцет – 10 ст. л.
  • Цукровий пісок, сіль – по 5 ст. л.