Приготування:

1. Після замочування на 2-3 години, гарненько обполіскуємо свіжі огірки і зрізаємо з них кінчики. Промиваємо свіжі соковиті листя вишні, хрону і смородини, а також укропные парасольки. Даємо їм обсохнути на чистому бавовняний рушник або кухонному паперовому рушнику.

2. На дно кожної банки укладаємо по 1/3 листки хрону, по 2 листочка вишні і смородини, по парасольки кропу. Туди ж висипаємо по 5 горошин чорного перцю і по одній штучці гвоздики й запашного перцю. Зубчики часнику очистити від твердих кожурок і по пару штучок додаємо в кожну ємність.

3. Акуратненько, але досить щільно розподіляємо огірки по баночках і зверху, за бажанням, прикриваємо залишилися листочками смородини, вишні і за укропному парасольці.

4. Швиденько закипятив чисту воду в чайнику, заливаємо нею наші заготовки і, прикривши їх кришечками, залишаємо на чверть години в спокої. Потім зливаємо цю рідину.

Цікаве:  Машхурда по-узбецьки - рецепт узбецького супу в домашніх умовах

Повторюємо процедуру ще раз. Під час маринування враховуємо, що подвійна заливання окропом надійніше для стерилізації.

5. У каструлі в 2,5 літрах чистої свіжої води розводимо сіль з цукром і даємо цьому розсолу закипіти. Вливаємо оцет і, перемішавши, заливаємо цим киплячим маринадом наші огірочки під саме горлечко. Кількість солі і цукру регулюємо за смаком.

6. Не гаючи часу, закатуємо стерильними кришками і залишаємо «догори ногами» остигати протягом доби закутаними в «шубу».

Потім зберігаємо в будь-якому темному місці. Відкриваємо баночки у міру виникнення бажання поласувати хрусткими маринованими огірочками.

Приємного апетиту!

До змісту