Приготування:

1. Промиті свіжі огірочки перекладаємо в миску з холодною водою так, щоб вона повністю покривала всі. Даємо їм відлежатися пару годин і за цей час стерилізуємо трилітрову банку разом з кришкою.

2. Гілочки петрушки і лаврушку, а також отлежавшиеся в замоченим вигляді корнішони моєму в проточній воді і даємо їм обсохнути. З огірочків можна додатково зрізати кінчики. Велику ріпчасту цибулину звільняємо від лушпиння і ріжемо тонкими кільцями або неширокими часточками.

3. В стерилізовану банку кладемо лавровий лист, зелень петрушки, запашний горошок і гвоздику. Зверху викладаємо половину або третину цибулевої нарізки. Вертикальними рядками заштовхуємо щільним рядом огірочки і «ховаємо» їх іншим цибулею. Заповнюємо до плічок банку корнішонами і поки відставляємо її в сторону.

4. Ставимо на плиту дві каструлі з водою: одну для стерилізації заготовки, другу для приготування маринаду. У літрі з невеликим розчиняємо сіль і цукор, додаємо решту лаврові листочки і доводимо до кипіння. Через три хвилини бурління розсолу на повільному вогні вливаємо оцет і чекаємо коли наш «відвар» знову почне кипіти.

Цікаве:  Перці з капустою на зиму: 6 рецептів приготування

Щоб банки під час стерилізації не луснули від перепаду температур, на дно каструлі або таза кладуть дерев’яну підставку або складену в 2-3 шари тканина.

5. Киплячим маринадом тонкою цівкою заливаємо наші наповнені банки огірками і прикриваємо кришкою. Як тільки у другій каструлі закипить вміст, опускаємо в неї нашу зимову заготівлю і стерилізуємо на повільному вогні близько 25-30 хвилин.

Бажано на дно каструлі для стерилізації покласти рушник або спеціальний керамічний коло, щоб банку не ушкодилася і вміст не «перегрівся» до м’якого стану.

6. Закатуємо трехлитровку і, поставивши її на кришку, гарненько закутуємо ковдрою або який-небудь теплою курткою. На наступний день знімаємо «шубу» і перевертаємо «консерву» на денце.

Після того як банки повністю охолонуть, їх можна повернути в нормальне положення і прибрати в комору. Закриті по даному рецепту огірки добре стоять і при кімнатній температурі.

Через кілька день п’ять прибираємо в льох і дістаємо для подачі до столу за своїм бажанням.

Приємного апетиту!

До змісту