Мариновані огірки рецепт на зиму – хрусткі огірки в 3-літрових банках

З часів СРСР мені шалено подобався кисло-солодкий смак маринованих огірків. Це апетитне спогад нашого дитинства. Найцікавіше, що тоді частенько замість часнику пікантну нотку цієї заготівлі на зиму надавав саме ріпчасту цибулю.

Причому його можна нашаткувати хоч кільцями і прокласти між стрункими рядами огірків, хоч нарізати на дольки і просто засунути їх в порожнечі між зеленими засолювальними плодами.

Цікаве:  Маршмеллоу в домашніх умовах — найпростіший рецепт зефіру

Як правило, за таким рецептом я завжди мариную в трилітровій банці – вони не такі «солоні» і нарізні салати доповнюють просто ідеально.

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 2 кг.
  • Вода – 1100 мл
  • Оцет 9%-ний – 110 мл
  • Гілочка петрушки, гвоздика, чорний горошок запашний, лавровий лист – за 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.