Приготування:

1. В добре промиті банки в рівних кількостях розподіляємо все інгредієнти: висипаємо сіль з цукром і по 6 горошин перцю, відправляємо туди ж по парі парасольок кропу, очищених зубчиків часнику і листочків лавра.

2. Розкладаємо по ємностей з приправами огірки, намагаючись розміщувати їх щільно один до одного. Зверху прикриваємо парасолькою кропу. Заливаємо гарячою водою і не забуваємо додати в кожну заготовку по 50 мл 9%-ного оцту.

3. Ставимо наші ємності в каструлю з такою ж по температурі гарячою водою так, щоб вона доходила до плічок банок. Доводимо на невеликому вогні до кипіння і стерилізуємо всього 5 хвилин. Потім виймаємо щипцями на чистий рушник, закриваємо стерильними кришками і закочує їх спеціальним ключем.

Цікаве:  Овочеве рагу з м'ясом і кабачками в мультиварці. Мій рецепт фото

4. Простоявши добу укутаними, наші огірки дійдуть до потрібного стану, залишившись при цьому хрусткими і пружними.

Зберігаємо їх у прохолодному місці і їмо з задоволенням у будь-який день, коли душа попросить смачненького. 🙂

Приємного апетиту!

Як бачите, всі рецепти ще з радянських часів. Нічого нового, багато хто користується ними з року в рік. Такі огірочки завжди виходять дуже смачними і хрусткими.

Огірки відносяться до числа найбільш доступних овочів і майже кожен рік радують нас багатим урожаєм. У свіжому вигляді вони зберігаються недовго, тому дбайливі господині прагнуть наробити з них на зиму побільше консервів.

Приємного всім творчості! Відмінного настрою і вдалих маринованих огірків Вашого столу!