Мариновані огірки на зиму – ну дуже смачні як в магазині

Буває, що у відрядженні захочеться чого-небудь солоненьке і ми з колегами купуємо пару баночок маринованих корнішонів. Погодьтеся, що вони досить незвичайні і смачні, хоча частенько буває перебір з оцтом.

Кілька років тому ми задалися метою приготувати вдома такі ж хрусткі огірки, як «у магазині» і вийшло досить непогано. До речі, рецепт дуже простий і займає мінімум часу.

Зазвичай за рецептом роблю 3 літрові баночки, щоб потім вони помістилися в каструлі середніх розмірів і провести процес стерилізації. Однак їх можна законсервувати і в шести півлітрових.

Цікаве:  Рулет з лаваша і 5 смачних варіантів начинок

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 2,4 кг.
  • 9%-ний оцет – 150 мл
  • Цукровий пісок – 45 гр.
  • Сіль – 15 гр.
  • Парасолька кропу, зубчик часнику, лавровий лист – по 6 шт.
  • Листя смородини, вишні, хрону – за бажанням
  • Чорний перець горошком – 18 шт.
  • Вода – 1,5 л.