Приготування:

1. Поки стерилізують банки з кришками, готуємо всі овочі і приправи. Обов’язково насичуємо невеликі свіжі огірки вологою. Для цього мінімум на пару годин замочуємо їх в чистій холодній воді. Лаврушки з укропными парасолями обдаємо окропом.

Часник звільняємо від твердої шкірки і нарізаємо широкими брусками. У болгарських перців видаляємо плодоніжки разом з насіннєвими коробочками, промиваємо м’ясисті «стопочки» і розрізаємо їх на 4-8 часточок.

2. В остиглі стерильні банки відправляємо по кілька лаврових листочків, парасольок кропу і штук по 5 перцевих горошинок. Розкладаємо огірки упереміш з шматочками перцю і часниковою нарізкою і парасольками кропу.

3. Вливаємо окріп в банки з вмістом, намагаючись горяченную струмінь пускати прямо по центру горлечка, щоб не лопнули стінки. Даємо трохи постояти близько 10-15 хвилин, обов’язково прикривши кришкою. Робимо Заливку 2 рази.

Цікаве:  Малина з цукром на зиму без варіння (пропорції)

Маринад завжди пробуємо на смак.

Потім зливаємо рідину в каструлю і на її основі готуємо маринад, розчинивши в ній сіль з цукром, і довівши до кипіння.

4. Знову вливаємо тепер вже солодко-солону рідину в банки з огірками, в процесі додаючи в кожну ємність по 2/3 ч. л. 70 %-ного оцту.

Закорковуємо стерильними залізними кришками і гарненько їх закатуємо. Даємо охолонути закутаному стані протягом доби і переміщаємо на тривале зберігання в льох.

Приємного апетиту!

До змісту