Огірки мариновані на зиму ну дуже смачні в 1.5 літрових банках

Пару років тому продавали красиві півтора літрові банки і дуже захотілося зробити в них улюблені зимові заготовки. Першими на черзі були огірки. Довелося трохи скорегувати свої рецепти, щоб у перерахунку на таку тару виходило так само смачно, як і на вже перевірені одне – і трилітрові ємності.

Мені дуже подобається додавати в хрусткі огірочки ще й болгарський перець. Відразу закуска «два-в-одному» виходить і смак заготовки відрізняється більш насиченими і цікавими нотками. Як правило, 3 літрові банки у нас з легкістю йдуть за новорічні чи інші свята, тому і готую завжди потрійну норму, яку наводжу нижче.

Цікаве:  Що приготувати на вечерю швидко і смачно з недорогих продуктів. Найпростіші рецепти

Інгредієнти:

  • Огірки свіжі – 2,4 кг.
  • Перець чорний горошком – 15 шт.
  • Зубчик часнику, парасолька кропу – по 9 шт.
  • Лавровий Лист – 6 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 3 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Цукровий пісок – 7 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет 70% – 2 ч. л.