Рецепт яблучного компоту на зиму в банках 3 літра

Пропоную вам ще один простий рецепт дуже смачного і насиченого компоту. Замінить будь сік або напій з магазину!

Інгредієнти на 3 літрову банку:

  • Підготовлені яблука на 1/3 банки
  • 2,7 літра води (приблизно)
  • Стакан цукрового піску

Приготування:

1. Насамперед потрібно підготувати банки. Обов’язково добре промиємо і простерилизуем будь-яким зручним способом. Від кількості заготовлених банок і ягід розраховуйте і інші інгредієнти.

2. Яблука миємо, зрізаємо все непотрібне і ріжемо їх часточками. Відразу ж закладаємо в банки. Чим більше ви їх покладіть, тим насиченішим за смаком стане напій. Паралельно поставимо на плиту воду, щоб вона закипіла.

3. Киплячою водою заливаємо яблука. Щоб скло не тріснуло, робіть це маленькими порціями. Заливаємо до горлечка. Залишаємо хвилин на 5-10. Потім воду зливаємо і знову ставимо її нервувати.

Цікаве:  Варення з вишні без кісточок на зиму: прості покрокові рецепти

4. Всипаємо в цю воду цукровий пісок, не забуваючи розраховувати пропорції, якщо готуєте більше однієї банки.

5. Коли цукор повністю розійдеться, а рідина скипить, вимикаємо нагрівання. Знову розливаємо все в банки. На цей раз вже можна закочувати під кришки. Для тривалого зберігання краще вибирати залізні.

7. Перевертаємо їх дном вгору і вкриваємо теплим матеріалом. Залишаємо в безпечному місці на кілька годин, а краще на ніч. Коли яблука і компот охолонуть, можна переносити банки в льох.