Дуже смачний рецепт яблучного компоту на зиму на 3 літрову банку

Якщо зовсім не хочеться возитися з приготуванням компоту, але почуття обов’язку бере своє, пропоную вам цей рецепт. Він не вимагає додаткової стерилізації або складної підготовки яблук.

Інгредієнти:

  • Яблука
  • На трилітрову банку 250 грам цукрового піску або більше

Приготування:

1. Яблука добре промиємо і обсушим. Якщо є якісь підозрілі фрагменти (підгнилі, м’які, темні і так далі), їх потрібно зрізати.

2. Простерилизуем банки. Яблука наріжемо довільними шматками. Від серцевини позбавлятися не будемо. Поміщаємо в банки. Кількість яблук залежить від бажаної насиченості компоту. Приблизно на третину закладаємо їх у банку.

3. Заливаємо окропом повністю, до горлечка. Залишимо в такому вигляді хвилин на 10. За цей час яблука нагріються, а рідина трохи охолоне. Зливаємо її знову в каструлю. Яблука при цьому повинні залишитися на місці. Це можна зробити з допомогою сита або спеціальної насадки на банку.

Цікаве:  Осетинський пиріг з м'ясом в духовці — покрокові рецепти

4. У воду, що ми злили, додаємо цукор з розрахунку на 3 літрову банку. Кип’ятимо і знову заливаємо доверху.

Невеликий лайфхак, як заощадити банки і місце у погребі, одержавши при цьому більше компоту. Якщо у вас солодкі яблука і ви покладете в банку 250 грам цукрового піску, то вийде напій дуже солодкий. Тому, його потім можна розводити кип’яченою водою, отримуючи при цьому двічі більше компоту. Якщо кислуваті яблука, можна всипати більше цукру

5. Закорковуємо банки і ставимо їх на кришки. Перевіримо, не випливає чи компот. Тепло укутаем і залишимо до ранку. Потім вже будемо переносити в підвал.