Пропонуємо приготувати комбіноване м’ясна страва з гарніром з галушок. Його можна подати в якості другого на обід або на вечерю. При приготуванні галушок для отримання більш цікавого смаку в тісто можна додати відварну картоплю або сир, сир або рубану зелень. Ми приготуємо тушковане м’ясо з сирними галушками.

В якості м’ясної основи для такої страви можна використовувати яловичину або баранину, свинину чи кролятину, курятину або індичку. Наш вибір припав на нежирну свинину. Багато господині при приготуванні такої страви окремо тушкують м’ясо, а потім додають в нього вже відварені у воді галушки і перемішують. Але якщо ще сире тісто кинути прямо в вже практично готове м’ясо, воно, наситившись бульйоном, вийде ще смачніше.

Отже, готуємо м’ясо з галушками.

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 350 р.
  • паприка копчена в пластівцях – десертна ложка;
  • спеції, часник, морква і цибуля – за смаком;
  • масло рослинне – приблизно чверть склянки.

Для галушок:

  • 1 яйце;
  • 50 мл. молока;
  • 3 щіпки солі;
  • 130 р. борошна пшеничного (приблизно склянку);
  • сир твердий (у нас «Сметанковий») – 30 р.

Молоко при приготуванні тіста для галушок можна замінити водою. При відсутності твердого сиру підійде ковбасний або, в крайньому випадку, плавлений. Спеції при гасінні м’яса можна додавати за власним уподобанням. Свіжий болгарський перець, стручкова квасоля в цьому блюді теж не будуть зайвими, а зроблять його ще яскравіше і смачніше.

Вихід: 3-4 порції.

Час приготування – близько 2 годин.

Як приготувати тушковане м’ясо з сирними галушками:

Ретельно промитий і насухо обтертый шматок свинини нарізаємо (по можливості поперек волокон пластинами невеликого розміру товщиною близько 5 мм (чим тонше буде порізане м’ясо, тим менше часу на його приготування нам знадобиться). Кидаємо їх в сковороду з добре розпеченим маслом (їм щодо рясно поливаємо дно використовуваної ємності) і обсмажуємо хвилин десять-п’ятнадцять на максимальному вогні (поки на шматочках свинини не утвориться рум’яна кірочка).

Цікаве:  Шурпа з баранини в домашніх умовах — класичні рецепти

Тим часом нарізаємо очищені овочі: моркву і цибулю – четвертинками кружечків, часник – тонкими пластинками.

Додаємо овочеву нарізку в сковороду до м’яса і обсмажуємо, періодично перемішуючи, приблизно 5 хвилин.

Потім вливаємо півтори склянки води і закрийте ємність кришкою. Тушкуємо м’ясо при слабкому кипінні рідини приблизно 60-65 хвилин.

Поки свинина готується, робимо тісто для галушок. Розкришений за допомогою блендера або дрібної терки сир спочатку змішуємо з яйцем, потім додаємо сіль і молоко.

Робимо в просіяти в миску борошні поглиблення, вливаємо в нього рідку сирну основу і замішуємо тісто.

Крутим нам його робити ні до чого. Чим ніжніше тісто буде, тим м’якше вийдуть галушки. Замісимо його трохи липким, скачаємо в колобок і, прикривши тканинним полотенчиком, приберемо ненадовго в холодильник (м’ясо все одно ще не готове).

Коли шматочки свинини стануть м’якими, доливаємо в сковороду додаткову норму води (так, щоб рідина була трохи вище м’яса). Потім додаємо спеції і продовжуємо тушкувати.

Дістаємо з холодильника тісто і розрізаємо на частини. Далі формуємо з них не дуже товсті ковбаски, які нарізаємо на шматочки приблизно 5 мм шириною.

Викладаємо їх в сковороду поверх м’яса з овочами, закриваємо ємність, після закипання її вмісту тушкуємо приблизно півгодини (поки тісто не буде готовим).

Перед подачею перемішуємо в сковороді тушковане м’ясо з галушками і тільки після цього розкладаємо по тарілках.

Приємного апетиту!