Запеченим м’ясом завжди можна пригостити гостей і порадувати сім’ю. Насправді, це вражаюче ситне і смачне блюдо. А самими соковитими, рум’яними і неповторними виходять свинячі реберця. У мене для Вас сьогодні припасені самі улюблені сімейні способи. Запікати страву дуже легко, все що потрібно — час. Решту роботи візьме на себе духовка.
Свинячі реберця не залишать нікого байдужими, дозволять насолодитися неймовірним запахом м’яса на кісточці. Це справжні прості і смачні рецепти для любителів смачно поїсти. Потрібно мінімальний набір продуктів, готується страва легко, без клопоту, немає ніяких складнощів.
Дана частина м’яса з кісточкою досить жорстка, і їй потрібен час, щоб стати ніжною. Духовка — ідеальне місце для повільного приготування. Тепло циркулює з усіх боків, і через кілька годин свинина буде майже відходити від кісток.
До речі, почитайте по цій темі ще: Свинячі реберця в фользі – як приготувати в духовці запекти правильно
Свинячі ребра улюблене і бажане блюдо для багатьох, доречно для святкового столу, де вони будуть виглядати красиво і урочисто. Також можна їх приготувати для повсякденного обіду і вечері. Пропоную відправитися швидше на кухню, будемо готувати страву, від якого потечуть слинки і доведеться облизувати пальчики.
Свинячі реберця в духовці — простий і смачний рецепт з тушкованою картоплею у фользі
Це відмінний спосіб приготування смачного, ароматного і смачного вечері, який не зажадає ніяких кулінарних навичок. Запечене м’ясо має насичений смак, неймовірний аромат. М’ясна страва виходить справжнім делікатесом, виглядає приголомшливо апетитним.
Інгредієнти на фото:
Етапи приготування:
1. Реберця мою, розрізаю кожне окремо. Для того щоб м’ясо було більш ароматним, роблю маринад. Беру 2 ст. л. майонезу, додаю до нього 0,5 ч. л солі, 2 ч. л. хмелі-сунелі, чорний мелений перець, перемішую. Свинину на кістки перекладаю в миску, змащую приготовленим маринадом. Залишаю м’ясо на деякий час маринуватися, за цей час він просочиться спеціями.
2. В цей час займаюся картоплею — 1.5 кг. чищу, ріжу шматочками. Порізану картоплю перекладаю в форму для запікання, змащену рослинним маслом, сіллю, перемішую. Зверху викладаю мариновані ребра.
3. Форму накриваю фольгою, ставлю в розігріту духовку до 200 градусів. Запікаю до повного приготування 1 годину. Потім знімаю фольгу, ставлю знову запікатися на 15 хвилин, щоб страва підрум’янилося.
4. Запечена картопля з реберцями готова, її можна подавати на стіл. Страва має чудові смакові якості, воно поживне і ароматне.
Таке м’ясо можна зробити на вечерю і як гаряче блюдо на торжество. Неодмінно спробуйте, впевнена, що Вам сподобається. Бюджетний рецепт для дбайливих, дбайливих і люблячих господарів. Будь-який чоловік не відмовиться від апетитного і ароматного шматочка м’яса, щедро присмачений спеціями. Це дійсно смачно!
Рецепт свинячих реберець в духовці медово-гірчичному соусі
За цим способом м’ясо виходить дивовижно смачним і соковитим. Кожен шматочок має хрустку і рум’яну скоринку, так і проситься, щоб його відправили в рот. До м’ясної страви підійде будь-який овочевий гарнір. Це відмінний спосіб для швидкого і смачного перекусу або буденного вечері. Пробуйте і радуйте своїх близьких. Навіть вибагливі гурмани оцінять смак запеченого м’яса.
Інгредієнти на 1 кг свинячих ребер на фото:
Етапи приготування:
1. Підготовлені ребра солю, додаю 1 ст. л. меду, 1 ст. л. гірчиці, посипаю паприкою за смаком, перчу. М’ясо накриваю харчовою плівкою, прибираю в холодильник на 5 годин. Це потрібно для того, щоб м’ясо стало м’якше і смачніше. За цей час реберця кілька разів перемішую.
2. Мариновані ребра буду запікати в духовці у великій кількості фольги. Її змащую олією, перекладаю м’ясо на фольгу, щільно загортаю. Відправляю запікатися в духовку, яку спочатку розігріваю до 180 градусів. Запікаю 50 хвилин.
3. Після цього розкриваю фольгу, і 10 хвилин запікаю при температурі 200 градусів. Блюдо готове, воно соковите, має пікантний смак, розвалюється на частини. Потягніть за кісточку, і вона повністю вислизне. О, як вони пахнуть! Нарізайте і подавайте гарячими. Насолоджуйтесь!
Будь-які залишки недоїдених свинячих ребер можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику протягом 5 днів.
Як запекти свинячі реберця в медово-соєвому соусі в рукаві для запікання
Дуже класний, популярний, надійний і простий спосіб приготування. Ребра маринуються за спеціальною технологією. Тривалість маринування скорочується. Перець і сіль не використовую, її і так вистачає в соусі.
Інгредієнти:
- свинячі реберця — 600 гр;
- томатна паста — 1 ст. л;
- гірчиця будь – яка- 1 ст. л;
- мед або цукор — 1 ст. л;
- рослинна олія — 2 ст. л;
- соєвий соус — 2 ст. л;
- солодка паприка — 1 ч. л;
- коріандр — 1 ч. л;
- суха м’ята — 1 ч. л.
Етапи приготування:
1. Промиваю ребра, обсушиваю, видаляють зайву плівку. Ділю м’ясо на 2 частини, на кожній з них роблю надрізи. Готую соус — змішую разом томатну пасту, гірчицю, мед, коріандр, паприку, м’яту, рослинне масло, соєвий соус.
2. Змащую соусом ребра, промазуючи всі надрізи. Перевертаю, промазываю з іншого боку. Залишаю маринуватися на 30 хвилин.
3. Перекладаю м’ясо в рукав, закріплюю його кліпсами. Проколюю рукав в декількох місцях для виходу пари. Запікаю м’ясо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів.
4. Розрізаю рукав, реберця поливають соком, що виділився. Подаю до столу з будь-яким гарніром.
Ідеальний і швидкий рецепт для запікання м’яса на кістці. Красиве блюдо користується популярністю, готується без клопоту, виглядає приголомшливо апетитно. М’ясо в рукаві виходить соковите, смачне, рум’яне, добре запікається. Підійде для гарного столу на Новий рік, свято або просто вечеря в колі сім’ї. Зусиль і часу затрачаю небагато, а результат завжди радує. Готуйте таких ребер завжди більше, вони розходяться найпершими.
Свинячі реберця в пакеті з овочами
Це така смакота, яку дуже просто готувати, виходить дуже ситно. Базовий варіант можна урізноманітнити додаванням інших овочів, зелені, грибів. Прянощі і ароматні спеції також можна видозмінювати, це дозволить розширити смакову гаму.
Інгредієнти:
- — свинячі реберця – 1 кг;
- — картопля – 1,5 кг;
- — помідор – 1 шт.;
- — морква – 2 шт.;
- — болгарський перець – 2 шт.;
- — баклажан – 1 шт.;
- — пучок петрушки;
- — пучок селери;
- — суміш перців за смаком;
- — сіль за смаком.
- — пакет для запікання;
- — рослинна олія, щоб змастити деко.
Етапи приготування:
1. Солю м’ясо, додаю нарубану зелень, перчу, ретельно перемішую.
2. Моркву, перець і баклажан нарізаю великими шматками. У помідора знімаю шкірку, подрібнюю.
3. Всі овочі перекладаю в миску, перемішую, солю до смаку.
4. Додаю трохи рослинної олії картоплю, перчу, перемішую.
5. Беру пакет для запікання, у нього перекладаю овочі, туди ж відправляю зелень і ребра. Після обережно укладаю картопля, поливають олією, злегка перчимо. Зав’язую пакет, намагаюся випустити повітря. Деко змащую олією, на нього перекладаю пакет з м’ясом. Відправляю запікатися в духовку запікатися при температурі 200 градусів. Час запікання 40-50 хвилин.
Апетитне блюдо готове, їжте на здоров’я! Це їжа для справжніх чоловіків.
Рецепт свинячих реберець в духовці під маринадом — пальчики оближеш
Цей рецепт з використанням кисло-солодкого соусу. М’ясо виходить з хрусткою скоринкою, воно дуже ніжне, м’яке, соковите, просто тане в роті, легко відділяється від кісток.
Інгредієнти для соусу на 2,5 кг свинячих ребер:
- 2 столові ложки меду;
- 2 чайних ложки коричневого цукру;
- 1/3 склянки оливкової олії;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- 2 ч. л. солі;
- 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
- 4 зубчики подрібненого часнику;
- 2 ч. л. паприки;
- 1 столова ложка гірчиці.
Етапи приготування:
1. Готую м’ясо: промиваю ребра проточною водою, обрізаю надлишки жиру, обсушиваю паперовими рушниками, буду готувати цілим шматком, тому не нарізаю на порції. Розігріваю духовку до 200 градусів. Змішую всі інгредієнти для соусу разом у великій мисці, і добре збиваю. Додаю свинячі реберця, ретельно натираю соусом з усього м’яса.
При бажанні м’ясо на кістці можна обернути поліетиленовою плівкою, залишити маринуватися від 4 до 24 годин.
2. Розміщую ребра в духовку, заливаю залишками соусу. Спекти в духовці близько півтори години, кожні 20 хвилин поливайте м’ясо соком, яке стікає на деко. Обсмажую до утворення бульбашок на соусі, і до початку процесу карамелізації. Знімаю з духовки, даю охолонути 5 хвилин.
При подачі м’ясо ріжу на шматки, подаю до столу. Готується страва елементарно, делікатес виходить фантастично смачним, соковитим, ніжним. Похвала і захват будь-якої господині буде забезпечений.
Погода не завжди дозволяє готувати шашлики на природі. Ось тоді приходить на допомогу духовка, яка дозволяє запекти свинячі реберця. Це відмінна заміна шашликів. Насправді, запечене м’ясо з кісточкою виходить ароматним, смачним, рум’яним. Важливу роль тут має маринад, з яким поєднується будь-яка зелень. За смаком до ребрышкам можна запропонувати кріп, базилік, петрушку, кінзу. Кушание від цього тільки отримає покращену смакову палітру. Готуйте із задоволенням прості і смачні рецепти.