Раніше я називав кабачки травою з-за їх смаку, хоча звичайно розумів що це гарбуз. Але зараз, коли ми їх активно готуємо, без кабачків деякі страви вже не здаються такими смачними. Все — таки в них щось є.
Особливо кабачки гарні з гострими або жирними продуктами. Вони як би притягують на себе зайві смакові якості і згладжують їх. З кабачків готують все, і супи і запіканки і солять і т. д. Правда це блюдо готується не дуже швидко, але й не дуже довго, але зате смачно… Давайте готувати.
Запіканка з кабачків з смаженої курячої грудкою
Інгредієнти:
- Філе курячої грудки — половина філе.
- Половина кубики курячого бульйону
- Кабачок середній — 1 шт. (ми використовували дві різні половинки)
- Яйце — 1 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Цибуля — 1 середня головка
- Сир — 100 р.
- Сир російський — 100 р.
- Вершки 10% — 1/4 склянки
- Борошно — 1 ст. л.
- Рослинне масло — 2-3 ст. л.
- Сіль, перець, орегано
Приготування:
1. У каструлю налити води 300 р., розкришити половину кубики курячого бульйону, покласти курячу грудку, довести до кипіння і варити 15 хвилин.
2. Курячу грудинку вийняти з бульйону, трохи остудити і порізати кубиками.
3. Цибулю почистити, нарізати півкільцями.
4. Кабачки помити, обрізати кінці, нарізати кружечками.
5. Часник очистити і дрібно порізати.
6. На сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю 2-3 хвилини, додати 2/3 від нарізаних кабачків, тушкувати до м’якості.
7. В кінці додати часник.
8. Сир натерти на крупній тертці.
9. У глибокій ємності збити яйце, додати сіль.
10. Половину натертого сиру, борошно, вершки, сир.
11. Все перемішати.
12. Додати тушковані кабачки з цибулею, порізане філе грудки. Все перемішати. Додати сіль, перець, орегано за смаком.
13. Підготувати форму для випічки.
14. Викласти в підготовлену суміш, зверху викласти решту нарізані кабачки, посипати другою половиною сиру, поставити в духовку нагріту до 180° на 30-40 хвилин.
15. Запіканку вийняти з духовки,
дати трохи охолонути, розрізати на шматки, розкласти в порційні тарілки.
Запіканку можна подати окремо зі свіжими овочами або з смаженої курячої грудкою.
Ми подали на блюді, додавши курячу грудку, прикрасивши часточками помідор і листям зеленої петрушки.
Рецепт смаженої курячої грудки на сковороді
Інгредієнти:
- Філе курячої грудки (я люблю з шкурою) — половина грудки
- Яйце — 1 шт.
- Крохмаль — 1 десертна ложка
- Коріандр — 0,5 ч. л.
- Приправа маггі 10 овочів — 1 ч. л.
- Масло вершкове — 1 ст. л.
Приготування:
1. Філе курячої грудки покласти в целофановий мішок, викласти на обробну дошку і відбити молотком (спеціальним) до товщини 0,5 див.
2. Взяти яйце, відокремити білок від жовтка (жовток нам не знадобиться). У глибокій ємності збити білок до піни,
3. додати коріандр, крохмаль, приправу маггі, перемішати.
4. Відбиту грудку покласти в приготовлену суміш з білка зі спеціями, на 1 годину.
5. Розігріти на сковороді вершкове масло,
6. вийняти грудку з суміші і покласти на гарячу сковороду шкірою вгору.
7. Обсмажити по 3-5 хвилин з обох сторін.
Грудку викласти на тарілку, розрізати на кілька частин і подати з нашої запіканкою.
Грудку можна також подати з будь-яким гарніром і свіжими або солоними овочами або з будь-яким салатом.
Приємного апетиту!