Іноді наступає в житті момент, коли хочеться поїсти легке м’ясо. Тому, задовольнити бажання може блюдо з індички. Таке м’ясо є поживним і легко засвоюється організмом. Тому що у м’ясі є багато білка і мало жиру.
Способів приготування страв дуже багато. Дуже смачною виходить смажена індичка на сковороді. Дивовижно смачним м’ясо може доводитися до готовності в духовці. Ще індичку варять або ж роблять звичайний фарш.
При правильному приготуванні м’ясо завжди виходить м’яким і соковитим. Не потрібно володіти високими кулінарними здібностями, щоб такі страви подати на стіл.
Страва з індички з арахісової приправою
Історично медальйони з індички користуються популярністю. Тому їх потрібно готувати правильно, щоб вони були соковитими.
Необхідні продукти:
- Вирізка індички — 1.5 кг
Для приправи:
- Дрібно нарізаний імбир — 1/4 склянки
- Винний оцет — 11/8 склянки
- Апельсиновий сік — 11/3 склянки
- Арахісове масло — 1/2 склянки
- Соєвий соус — 1/3 склянки
- Часник — 5 зубчиків
- Імбир — 11/2 ложки
- Кунжутна олія — 1/2 ч. л.
Для маринаду:
- Мед — 1/2 склянки
- Соєвий соус — 1/2 склянки
- Часник — 5 зубчиків
- Імбир — 11/2 ст. л.
- Кунжутна олія — 1/2 ч. л.
Для гарніру:
- Зелений салат — 8 листків
- Цибуля зелена — за смаком
- Дрібно нашатковану червоний лук — 4 шт.
- Червоний перець — 4 нарізаних стручка
- Мандарин — 30 часточок
- Арахіс — 11/8 склянки
- Локшина — 100 г
Приготування:
1. Приготуйте приправу. Для цього з’єднаєте роздавлений в часничниці часник і імбир. Додати винний оцет, апельсиновий сік, арахісове масло, соєвий соус і кунжутне масло. Всі інгредієнти збийте міксером.
2. Зробіть маринад. З’єднайте мед, соєвий соус, кунжутне масло, імбир і часник, який роздавлений в часничниці.
3. Вирізки індички проколіть виделкою, покладіть в посуд з маринадом. Поставте її в холодильник. Кожні 15 хвилин індичку перевертайте. Потім дістаньте і смажте на грилі при 150 градусах С протягом 10 хвилин. Потім остудіть і наріжте на медальйони.
4. Візьміть кругле блюдо, розкладіть на ньому листя салату, зелений і червоний лук, нарізаний перець і часточки мандарина. Зверху покладіть медальйони з індички. Потім полийте приправою з арахісу. В іншому тарілці подайте варену локшину.
Філе індички з ківі і апельсиновим соусом
Страва з індички з ківі виходить надзвичайно красивим з пікантним ароматом. Тому що присутність соусу з апельсином здатне дивувати.
Потрібно на 1 порцію:
- Філе індички — 150 г
- Ківі — 1 шт.
- Імбир — 1/2 г
- Сіль — 2 г
- Листя базиліка для прикраси
Для соусу:
- Вершкове масло — 10 г
- Цукор — 25 г
- Коньяк — 20 мл
- Апельсин — 1 шт.
Приготування:
1. Відваріть м’ясо, додавши у воду імбир і сіль.
2. Протягом 15 хвилин м’ясо остудіть. Потім наріжте його скибочками завтовшки 3 мм
3. Ківі помийте і наріжте кружечками.
4. В блюдо для подачі викладайте, чергуючи, у вигляді віяла шматочки індички і ківі.
5. Приготуйте соус. Розігрійте масло. Додайте в нього цедру з 1/4 апельсина. Помішуючи, доведіть до кипіння. Потім влийте апельсиновий сік вичавлений. Слідом додайте цукор і коньяк.Все перемішайте і уварите суміш до половини обсягу. Приготований соус охолодіть до кімнатної температури.
6. Полийте шматочки індички і ківі приготованим соусом і прикрасьте базиліком.
Відео про те, як смачно запекти філе індички в духовці з картоплею
Подивіться рецепт чудового смачного страви для всієї родини.
Необхідно:
- Філе індички — 600 г
- Картопля — 800 г
- Паприка мелена — 1 ч. л.
- Базилік — 0.5 ч. л.
- Каррі — 2 щіпки
- Сіль. перець — за смаком
- Часник — 6 зубчиків
- Приправа для птиці — 0.5 ч. л.
- Приправа для картоплі — 0.5 ч. л.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Лавровий лист — 2 шт.
- Цибуля зелена — для подачі
Всі представлені рецепти прості в приготуванні. Всі інгредієнти готового страви добре поєднуються. Тому готуйте і насолоджуйтеся.