Такий салат попався мені на очі на просторах інтернету. Ми часто готуємо різні страви з субпродуктів. Ну, а так як самі ніжні субпродукти курячі, ми ними користуємося. Наприклад, печінкою курки. Це не означає, що ми не використовуємо інші субпродукти. Подивіться торти з яловичої печінки.

Ну, а тут рецепт салату з курячими сердечками і овочами, в млинцевих кошичках, який ми приготували вдома. Спробували і вирішили, що такий салат треба показувати всім. Дуже смачно, красиво, відразу порційно. Загалом, переваг багато. Недоліків ми не знайшли.

Давайте зробимо разом.

Салат з курячими сердечками і овочами в млинцевих кошичках

Інгредієнти:

  • Тісто для тонких млинчиків:
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Молоко – 400 мл
  • Рослинне масло – 1 ст. л.
Начинка:
  • Сирі курячі сердечка (або будь-яке м’ясо) – 500 р.
  • Баклажани або гриби – 200 р.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Сир – 60-80 р.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Рослинна олія для смаження – 2 ст. л.

Приготування:

Курячі сердечка або м’ясо відварюємо заздалегідь. Краще це зробити з вечора, щоб вони добре проварилися зо і охололи.

Приготування кошиків:

1. У глибоку ємність розбиваємо одне яйце, додаємо сіль, цукор. Ретельно перемішуємо вінчиком.

2. Додаємо 2/3 від загальної кількості молока. Розмішуємо.

3. Висипаємо в ємність з яйцем і молоком всю муку. Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок і додаємо молоко, що залишилося.

4. Вливаємо олію, ретельно все розмішуємо. Консистенція тіста повинна бути рідкою, так як млинці будуть у нас тонкими.

5. Нагріваємо сковороду на максимальній температурі, змащуємо сковороду для першого млинця. Набираємо тісто в маленький половничек або в розливну ложку і тонким шаром виливаємо на дно сковороди.

Читайте також: Печінковий торт — 6 кращих рецептів приготування з яловичої печінки

6. Печемо млинець до рум’яності, близько однієї хвилини. Перевертаємо млинець на іншу сторону і печемо ще 25-30 секунд.

Цікаве:  Хрусткі мариновані огірки на зиму

7. Знімаємо млинець зі сковороди на тарілку. У нас вийшло 11 млинців.

8. Млинці вийшли дуже тонкі, ніжні і м’які.

Тепер нам з цих млинців потрібно зробити кошики. Для цього ми використовували одноразові формочки. Можна використовувати будь-які форми, які у вас є під рукою.

9. Приміряємо млинці на формочки. У нас діаметр млинців вийшов трохи завеликий для цих формочок.

10. Беремо кухонні ножиці і обрізаємо млинці, до потрібної величини.

11. Обрізані млинці викладаємо на форму і формуємо гарні (наскільки виходить) складочки.

12. Формочки з млинцями виставляємо на деко. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин, щоб млинці підсохли і прийняли форму кошички.

13. Виймаємо кошики з духовки, звільняємо від формочок і викладаємо на блюдо.

Готуємо начинку:

14. Баклажани нарізаємо кубиком.

Якщо ви не впевнені в своїх баклажанах, і вони у вас можуть виявитися гіркими, після того, як нарізали, покладіть в глибоку ємність, добре посоліть, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин. Після чого промийте їх проточною водою, дайте воді стекти і обсушити паперовими рушниками.

15. Нагріваємо сковороду, додаємо рослинне масло і викладаємо в гарячу сковороду нарізані баклажани.

16. Обсмажуємо баклажани 10-12 хвилин. До готовності. Знімаємо з вогню, даємо охолонути.

17. Готові, варені сердечка або м’ясо очистити від плівок і трубочок.

18. Нарізаємо кубиками.

19. Також нарізаємо кубиками огірки. У нас вони були дуже маленькими, тому їх кількість ми збільшили у два рази від заданого в інгредієнтах.

Читайте також: Як приготувати курячу печінку. 7 оригінальних рецептів приготування

20. Нарізані сердечка і огірки викладаємо в глибоку ємність і перемішуємо.

21. Додаємо остиглі баклажани.

22. Відрізані надлишки від млинців нарізаємо кубиками.

23. Додаємо обрізки в начинку.

24. Все перемішуємо.

25. Додаємо в начинку майонез. Перемішуємо.

26. Помідори нарізаємо кубиками.

27. Сир натираємо на дрібній тертці.

28. В кошички викладаємо начинку.

29. Зверху посипаємо сиром.

30. Поверх сиру викладаємо нарізані помідори.

Прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!