Всім відомо, що корейці вміють смачно готувати. Їхні страви відрізняються простотою і гостротою приготування. Тому зробити помідори по-корейськи на зиму в банках викликає у багатьох великий інтерес.
Найчастіше корейці роблять овочі різаними. І це є добре. Тобто заготовку можна роздрукувати і відразу викласти на блюдо, в якості салату або закуски. І наші господині вміють робити з різаних помідорів різні заготовки. Особливо смачними виходять у нас помідори в банки на зиму часточками.
Однак, завжди хочеться дізнатися смак заготовок з помідорів з іншої країни. Дивіться рецепти, повторюйте точні пропорції і їжте взимку на здоров’я.
Помідори по-корейськи на зиму в банках
Приготуйте смачне і ароматне «літо» в банки на зиму.
Необхідні продукти:
- Помідори — 5 кг
- Гострий перець — 2 шт.
- Солодкий перець — 8 шт.
- Часник — 4 головки
- Зелень петрушки — 1 пучок
- Оцет 6 % — 250 мл
- Сіль — 5 ст. л. з гіркою
- Цукор — 150 г
Приготування:
1. Овочі вимити, приберіть плодоніжки. Перці очистіть від насіння. Зелень петрушки вимити, обсушити.
2. Краще якщо у вас будуть різнокольорові помідори і перці. Наріжте овочі на довільні шматочки. Маленькі помідори, можна нарізати навпіл.
3. У чашу блендера покладіть крупно порізану петрушку, очищені зубчики часнику і сіль. Додайте нарізані плоди гострого та солодкого перцю. Подрібніть їх за допомогою ножа блендера. Зручно робити пульсуючі включення.
4. Отриману ароматно пахне суміш, викладіть в ємність до нарізаних помідорів. Ще додайте оцет і цукор.
Дуже акуратно перемішайте скибочки томатів з подрібненою сумішшю. Щоб кожен шматочок був оповитий частинками перцю і петрушки.
5. Залиште так масу на 20-30 хвилин для кращої просолення овочів.
6. Розкладіть помідори по-корейськи на зиму в стерилізовані банки. Укладіть шматочки щільно. Спробуйте рідина в ємності на сіль і цукор. Рідина повинна бути досить солоно, бо помідори ще візьмуть на себе сіль надалі.
7. Поставте банки з томатами у велику ємність на решітку для стерилізації. Залийте холодною водою ємність так, щоб вона покривала банки по плічка. Прикрийте банки чистими кришками. Увімкніть вогонь і поступово доведіть воду до кипіння.
8. Стерилізуйте банки з моменту закипання 5-6 хвилин ємністю 0.5 літра, 10-12 хвилин — банки ємністю 1.0 літр.
9. Після стерилізації щільно закрийте кришки. Укутайте банки теплою тканиною до повного охолодження.
Відео про те, як зробити помідори з приправою для корейської моркви на зиму
Вам буде потрібно на 2 банки по 0,5 літра:
- Помідори — 750 г
- Болгарський перець — 250 г
- Морква — 120 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Часник — 5 зубчиків
- Спеції (для моркви по-корейськи — 1.5-2 ст. л.
- Цукор — 60 г
- Оцет 9 % — 25 мл
- Сіль — 20 г
- Рослинна олія — 50 мл
Зробіть цей рецепт і він вам сподобається. І ви його будете робити кожен рік.
Рецепт помідорів на зиму по-корейськи з морквою
В рецепті присутній стерилізація банок з продукцією. У результаті заготівлі добре зберігаються при кімнатній температурі.
https://youtu.be/0hjg8yZLRpc
Потрібно:
- Помідори — 1.5 кг
- Морква велика — 1 шт.
- Перець болгарський — 200 г
- Гіркий перець — 1/2 стручка
- Зелень кропу і петрушки — за смаком
- Зелена цибуля — за смаком
- Часник — 1 головка
- Сіль — 1 ст. л. з гіркою
- Цукор — 40 г
- Оцет 9 % — 70 мл
- Рослинне масло — 70 мл
Приготування:
1. Морква почистіть і натріть на тертці для корейської моркви.
2. Болгарський перець і гіркий перець очистіть від плодоніжок і насіння. Зубчики часнику очистіть. Нарізані шматочки перців і зубчики часнику подрібніть в блендері.
3. Зелень вимити, обсушити. Наріжте зелень петрушки, кропу та цибулі на дрібні частини з розміром за бажанням. Додайте сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Змішайте нарізану моркву з сумішшю із зелені і перців.
4. Помідори сливовидної форми розріжте навпіл. Видаліть плодоніжку.
Якщо у вас помідори великі, то розріжте їх на співмірні часточки.
5. Візьміть стерилізовані банки розміром 0.5 літра. На дно кожної банки покладіть трохи овочевої суміші. Потім укладіть шар з нарізаних помідорів. Потім знову шар овочів. Потім — шар помідорів. З підготовлених овочів вийшло 4 повні банки.
6. На дно каструлі постеліть рушник. Поставте на рушник прикриті чистими кришками банки для стерилізації. Налийте теплої води по плечики банок. З моменту закипання води стерилізують протягом 10-15 хвилин.
7. Дістаньте банки. Закрийте щільно кришки. Банки переверніть догори дном. укутайте банки пледом до повного охолодження.
Відео про те, як приготувати закуску по-корейськи на 2 кг помідорів
Подивіться, як можна приготувати закуску в 3-літровій банці. Закуска виходить гострою, тому що по-корейськи.
Таким чином, помідори по-корейськи на зиму можна приготувати, якщо всі інгредієнти задовольняють ваш смак.