Всім відомо, що корейці вміють смачно готувати. Їхні страви відрізняються простотою і гостротою приготування. Тому зробити помідори по-корейськи на зиму в банках викликає у багатьох великий інтерес.

Найчастіше корейці роблять овочі різаними. І це є добре. Тобто заготовку можна роздрукувати і відразу викласти на блюдо, в якості салату або закуски. І наші господині вміють робити з різаних помідорів різні заготовки. Особливо смачними виходять у нас помідори в банки на зиму часточками.

Однак, завжди хочеться дізнатися смак заготовок з помідорів з іншої країни. Дивіться рецепти, повторюйте точні пропорції і їжте взимку на здоров’я.

Помідори по-корейськи на зиму в банках

Приготуйте смачне і ароматне «літо» в банки на зиму.

Необхідні продукти:

  • Помідори — 5 кг
  • Гострий перець — 2 шт.
  • Солодкий перець — 8 шт.
  • Часник — 4 головки
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Оцет 6 % — 250 мл
  • Сіль — 5 ст. л. з гіркою
  • Цукор — 150 г

Приготування:

1. Овочі вимити, приберіть плодоніжки. Перці очистіть від насіння. Зелень петрушки вимити, обсушити.

2. Краще якщо у вас будуть різнокольорові помідори і перці. Наріжте овочі на довільні шматочки. Маленькі помідори, можна нарізати навпіл.

3. У чашу блендера покладіть крупно порізану петрушку, очищені зубчики часнику і сіль. Додайте нарізані плоди гострого та солодкого перцю. Подрібніть їх за допомогою ножа блендера. Зручно робити пульсуючі включення.

4. Отриману ароматно пахне суміш, викладіть в ємність до нарізаних помідорів. Ще додайте оцет і цукор.

Дуже акуратно перемішайте скибочки томатів з подрібненою сумішшю. Щоб кожен шматочок був оповитий частинками перцю і петрушки.

5. Залиште так масу на 20-30 хвилин для кращої просолення овочів.

6. Розкладіть помідори по-корейськи на зиму в стерилізовані банки. Укладіть шматочки щільно. Спробуйте рідина в ємності на сіль і цукор. Рідина повинна бути досить солоно, бо помідори ще візьмуть на себе сіль надалі.

7. Поставте банки з томатами у велику ємність на решітку для стерилізації. Залийте холодною водою ємність так, щоб вона покривала банки по плічка. Прикрийте банки чистими кришками. Увімкніть вогонь і поступово доведіть воду до кипіння.

Цікаве:  Варення з вишні без кісточок на зиму — прості рецепти

8. Стерилізуйте банки з моменту закипання 5-6 хвилин ємністю 0.5 літра, 10-12 хвилин — банки ємністю 1.0 літр.

9. Після стерилізації щільно закрийте кришки. Укутайте банки теплою тканиною до повного охолодження.

Відео про те, як зробити помідори з приправою для корейської моркви на зиму

Вам буде потрібно на 2 банки по 0,5 літра:

  • Помідори — 750 г
  • Болгарський перець — 250 г
  • Морква — 120 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Спеції (для моркви по-корейськи — 1.5-2 ст. л.
  • Цукор — 60 г
  • Оцет 9 % — 25 мл
  • Сіль — 20 г
  • Рослинна олія — 50 мл

Зробіть цей рецепт і він вам сподобається. І ви його будете робити кожен рік.

Рецепт помідорів на зиму по-корейськи з морквою

В рецепті присутній стерилізація банок з продукцією. У результаті заготівлі добре зберігаються при кімнатній температурі.

https://youtu.be/0hjg8yZLRpc

Потрібно:

  • Помідори — 1.5 кг
  • Морква велика — 1 шт.
  • Перець болгарський — 200 г
  • Гіркий перець — 1/2 стручка
  • Зелень кропу і петрушки — за смаком
  • Зелена цибуля — за смаком
  • Часник — 1 головка
  • Сіль — 1 ст. л. з гіркою
  • Цукор — 40 г
  • Оцет 9 % — 70 мл
  • Рослинне масло — 70 мл

Приготування:

1. Морква почистіть і натріть на тертці для корейської моркви.

2. Болгарський перець і гіркий перець очистіть від плодоніжок і насіння. Зубчики часнику очистіть. Нарізані шматочки перців і зубчики часнику подрібніть в блендері.

3. Зелень вимити, обсушити. Наріжте зелень петрушки, кропу та цибулі на дрібні частини з розміром за бажанням. Додайте сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Змішайте нарізану моркву з сумішшю із зелені і перців.

4. Помідори сливовидної форми розріжте навпіл. Видаліть плодоніжку.

Якщо у вас помідори великі, то розріжте їх на співмірні часточки.

5. Візьміть стерилізовані банки розміром 0.5 літра. На дно кожної банки покладіть трохи овочевої суміші. Потім укладіть шар з нарізаних помідорів. Потім знову шар овочів. Потім — шар помідорів. З підготовлених овочів вийшло 4 повні банки.

6. На дно каструлі постеліть рушник. Поставте на рушник прикриті чистими кришками банки для стерилізації. Налийте теплої води по плечики банок. З моменту закипання води стерилізують протягом 10-15 хвилин.

7. Дістаньте банки. Закрийте щільно кришки. Банки переверніть догори дном. укутайте банки пледом до повного охолодження.

Відео про те, як приготувати закуску по-корейськи на 2 кг помідорів

Подивіться, як можна приготувати закуску в 3-літровій банці. Закуска виходить гострою, тому що по-корейськи.

Таким чином, помідори по-корейськи на зиму можна приготувати, якщо всі інгредієнти задовольняють ваш смак.