
Вітаю вас! Із задоволенням продовжимо розбиратися в огіркових заготовках. І акцент зробимо на рецепти маринування без стерилізації. Все ж пастеризація досить складна і гаряча річ, а ми дуже хочемо спростити весь процес заготовок. Тому нижче наведені варіанти консервації методом подвійного заливки. Вона передбачає попереднє прогрівання плодів. Виходить, що огірки взаємодіють з окропом два рази, проходячи природну стерилізацію гарячою водою. Та заодно в добірці розглянемо, як закрити їх на зиму холодним способом. Виходить дуже смачно.
Для того, щоб консервація зберігалася ще краще, будемо додавати оцтову або лимонну кислоту. Загалом, ароматні й хрусткі огірочки вам гарантовані. Обирайте на свій смак.
Зберігати будь-яку з цих заготовок краще в темному прохолодному місці. Звичайно, якщо така можливість є.
Якщо ж у вас видався урожайний рік на цей овоч, то пропоную зробити на зиму салати з цибулею або скористатися способом по-болгарськи. Також можна закрити баночку з червоною смородиною або гірчичною заливці.
Спробуйте зробити кілька варіантів, щоб зрозуміти, що вам подобається, а що ні. Саме методом проб підбираються ті рецепти, які ми вважаємо «золотими» і саме вони у нас виходять завжди.