Доброго часу доби, дорогі гості нашого сайту! Сьогодні ми будемо готувати курячі рулетики з сиром.
Це блюдо, досить поширене і готується, найчастіше, на святковий стіл. У той же час, завдяки простоті приготування та доступності продуктів, такі рулетики цілком можна подати на вечерю або до столу при зустрічі гостей.
Основні інгредієнти цих рулетиків – курка і сир. А вже далі можна сміливо експериментувати з продуктами і урізноманітнити меню. Непогано поєднується з сиром начинка із зелені, помідорів, грибів або шинки. Для додання рулетикам святкового вигляду, їх можна обернути смужками бекону. Нижче ми докладно розберемо всі вищеперелічені способи приготування.
Курячі рулетики з сиром і зеленню
Список необхідних інгредієнтів:
- Куряче стегно (без кістки) – 1 кг;
- Сир – 150 гр;
- Кріп – 1 пучок;
- Вершки 10% – 150 мл;
- Часник – 2 зубчики;
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Як приготувати курячі рулетики з сиром і зеленню:
1. Філе стегна промити, при бажанні зняти шкіру (не обов’язково). Посолити,поперчити і додати спеції для курки. Добре перемішати і залишити на 30-40 хвилин. Кріп дрібно порубати, а сир натерти на крупній тертці.
2. Сир перемішати з кропом.
3. На філе стегна викладаємо близько столової ложки сиру з кропом.
4. Акуратно загортаємо в рулет і викладаємо у форму. Чомусь закріплювати рулет і попередньо змащувати форму не потрібно.
5. Таким же чином продовжуємо формувати такі рулетики, поки не закінчиться м’ясо.
6. Решту сиру з кропом викладаємо до вершків. Додаємо дрібку солі і спецій для курки. Все ретельно перемішуємо.
7. Заливаємо отриманою сумішшю курячі рулетики.
8. Ставимо форму в розігріту до 200º духовку на 35-40 хвилин. Приємного апетиту!
Шкірку з стегон можна зняти, а можна залишити. Якщо шкіра залишається, для додання рум’яної скоринки її можна змастити сметаною або майонезом
Курячі рулетики з сиром і грибами
Список необхідних інгредієнтів:
- Філе курячої грудки – 600гр;
- Печериці – 200 гр;
- Сир – 150 гр;
- Кріп (за бажанням) – 30 гр;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Борошно – 150-200 гр;
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Як приготувати курячі рулетики з сиром і грибами:
1. Лук очищаємо і нарізаємо кубиком. Печериці ріжемо скибочками. Обсмажуємо цибулю і гриби на рослинній олії до готовності. Знімаємо з плити і даємо охолонути до кімнатної температури.
2. Сир натираємо на крупній тертці. Викладаємо в миску до сиру обсмажені гриби і добре перемішуємо. Додаємо сіль за смаком, але не забуваємо, що сир теж солоний. За бажанням, додаємо кріп.
3. Куряче філе промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо впоперек волокон на шматочки шириною близько 1 див.
4. Викладаємо нарізане філе на дошку, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо. Потім перевертаємо і відбиваємо з іншого боку. Солимо і перчимо за смаком.
5. На шматочок відбитого філе викладаємо начинку і загортаємо в рулет. Таким чином продовжуємо до тих пір, поки не закінчиться м’ясо.
6. В одну миску висипаємо борошно. У другій курячі яйця збиваємо з дрібкою солі.
7. Кожен рулетик спочатку акуратно обвалюємо в борошні, потім в яйці. Далі, викладаємо їх на змащене маслом деко.
8. Ставимо в розігріту до 200º духовку і запікаємо близько 35-40 хвилин до золотистої скоринки. приємного апетиту!
Такі рулетики можна не запікати в духовці, а обсмажити на сковороді по 5-7 хвилин з кожного боку
Курячі рулетики з сиром і помідорами
Список необхідних інгредієнтів:
- Стегенця без кістки та шкіри – 600-700 гр;
- Помідори – 2-3 шт;
- Сир Фета – 150-170 гр;
- Кріп (за бажанням) – 30 гр;
- Курячі яйця – 2-3 шт;
- Панірувальні сухарі – 100 гр;
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Як приготувати курячі рулетики з помідорами і сиром:
1. Стегенця курячі солі і перчимо за смаком. За бажанням додаємо трохи спецій для курки. Залишаємо м’ясо на 20-30 хвилин.
2. Помідори добре миємо й нарізаємо півкільцями. Вибираємо стиглі помідори, але не дуже м’які, щоб вони зберегли форму в процесі випікання.
3. Сир Фета нарізаємо брусочками шириною близько 1 див. Свіжий кріп дрібно рубаємо.
4. На філе, стегенця викладаємо помідори, брусочки сиру і трохи зелені кропу. Акуратно загортаємо в рулет.
5. Кожен рулет акуратно опускаємо у збиті курячі яйця, а потім в панірувальні сухарі. Потім, викладаємо у змащену маслом форму.
6. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200º духовці 35-40 хвилин. Приємного апетиту!
Замість сиру Фета можна використовувати будь-який інший сир, але і смак буде відрізнятися
Курячі рулетики з сиром і шинкою
Список необхідних інгредієнтів:
- Філе куряче – 3 шт;
- Шинка – 300 гр;
- Сир – 200 гр;
- Яйця курячі – 2 шт;
- Молоко – 2 ст. л;
- Борошно пшеничне – 150 гр;
- Сухарі панірувальні – 150 гр;
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Як приготувати курячі відбивні з сиром і шинкою:
1. Куряче філе промити і обсушити паперовим рушником. Потім, кожну грудку розрізати уздовж, але не до кінця і розкрити книгу.
2. Накрити філе харчовою плівкою і відбити з обох сторін. Після цього, посолити. поперчити і присипати улюбленими спеціями (за бажанням).
3. Шинку і сир нарізати пластинами товщиною близько 3 мм, Потім, на відбите куряче філе викласти шинку, а зверху – сир. Акуратно загорнути в рулет. Так як у нас три курячих філе, то сир і шинку, так само, ділимо на три частини.
4. Щільно загорнути рулети харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Далі, в одну миску висипаємо борошно. У другій з’єднуємо яйця, молоко, щіпку солі і спецій. У третю – панірувальні сухарі.
5. Дістаємо курячі рулети, після холодильника вони добре тримають форму. Знімаємо харчову плівку і обвалюємо кожен рулет в борошні. Потім, добре мачає в яйці і, після цього, у панірувальних сухарях.
6. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200º духовці 35-40 хвилин. Приємного апетиту!
За бажанням, рулетики можна не запікати в духовці, а обсмажити на рослинному маслі на середньому вогні до рум’яної скоринки
Курячі рулетики з сиром у беконі
Список необхідних інгредієнтів:
- Стегенця без кістки і без шкіри – 1 кг;
- Сир – 200 гр;
- Бекон (тонкі скибочки) – 150 – 200 гр;
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Як приготувати курячі рулетики з сиром в беконі:
1. Стегенця посолити, поперчити і посипати спеціями для курки. Залишити на півгодини, для просочення. Можна використовувати філе грудки, попередньо кожне філе необхідно розрізати впоперек на 2 частини і відбити.
2. На кожен шматочок м’яса викладаємо тертий сир і загортаємо в рулет. Потім, обертаємо тонкими пластинками бекону і викладаємо на змащене олією деко або у форму.
3. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 ° духовці близько 30-35 хвилин. Приємного апетиту!