Кабачки належать до універсальним овочам, не мають сильно вираженого смаку, є відмінною основою для дешевої і смачною заготовки на зиму. Овоч один з улюблених в нашій родині, займає лідируюче місце серед домашньої консервації. У холодну пору року неодмінно порадує своїм чудовим смаком і ароматом. Для любителів гостренького пропоную приготувати дивовижно просту овочеву закуску — кабачки по-корейськи. Ця заготовка допоможе не тільки переробити значну частину урожаю, але і дозволить насолодитися її вкусностью, красою, легкістю. Впевнена, що будь-який з рецептів зможе стати найулюбленішою стравою у ваших родинах.
Самі уявіть — зима, холодно, валить сніг, Ви вирішили відкрити баночку овочевої закуски з кабачків, відразу згадується чудесне тепле літо. Цей освіжаючий салат точно не дасть занудьгувати, в ньому зберігаються всі цінні властивості овочів. Так що якщо рік урожайний, не замислюйтесь, обов’язково приготуйте цей кулінарний шедевр, часу багато не потрібно. А ще рекомендую подивитися торт з кабачків, якщо в домі свято, обов’язково почастуєте гостей. Ну, що друзі, перейдемо до справи!
Найсмачніший рецепт приготування кабачків по-корейськи на зиму
Обов’язково спробуйте цікавий спосіб консервації, виходить незрівнянно пікантно і смачно. Всі до єдиної баночки швидко з’їдаються, тільки встигай підкладати на тарілку. До речі, кількість овочів можна брати за своїм бажанням і бажанням. Спробуйте урізноманітнити звичне меню, загорніть кілька баночок соковитого овочевого салату в пикантом маринаді, взимку закуска стане прекрасним доповненням до вечері.
Інгредієнти:
- 1.5 кг кабачків;
- 1 ст. л солі;
- 2 моркви;
- 5-6 зубчиків часнику;
- 1 гострий перець ( за смаком).
Приправи для кожної банки:
- 1 ч. л цукру;
- 1/2 ч. л кунжутного масла;
- 0.5 — 1 ст. л рослинного масла будь-якого;
- 1 ст. л яблучного оцту 5-6%;
- 1-2 ст. л соєвого соусу;
- насіння коріандру;
- перець горошок ( не обов’язково)
В рецепті використовую цукіні, але можна брати звичайні молоді кабачки з тонкою шкіркою.
Етапи приготування:
1. Готую кабачки, видаляю серединку, нарізаю на довгі, товсті смужки, перекладаю в каструлю. Туди ж висипаю моркву, натерту на корейській тертці. Солю, накриваю кришкою, залишаю мінімум на 2-3 години.
2. Кабачки просолилились, до них додаю часник, порізаний на шматочки, гострий червоний перець.
3. В чисті банки викладаю салат, залишилися сік і приправи, які перерахувала до початку рецепта. Закручую баночки злегка, не до кінця.
4. Ставлю стерилізувати на помірному вогні 25 хвилин банки ємністю 0,5 і 0,7 літра. Після стерилізації добре закручую кришки, перевертаю, закриваю зверху теплою ковдрою, тримаю до повного охолодження.
Як тільки заготівля охолоне, прибираю на зберігання. Кабачки по-корейськи приготовані за цим рецептом, зберігаються навіть при кімнатній температурі. Залишайте їх там, де Вам зручно зберігати. Приємного апетиту!
Кабачки по-корейськи на зиму: рецепт з приправою для корейської моркви
Цей салатик можна робити щодня, а можна заготовити про запас. Закуска виходить смачною і насиченою, готується швидко і просто. Її особливість — дешевизна. Для приготування знадобиться приправа для корейської моркви, вона буває гострою і не гострою. Продається приправа в магазині, можна зробити і самостійно в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- кабачки — 1,5 кг;
- морква — 250 гр;
- цибулини — 2 шт;
- болгарський перець — 3 шт;
- часник — 2 головки;
- зелень (кріп, петрушка) — 1 пучок.
Маринад:
- цукор — 100 гр;
- сіль — 1 ст. л;
- приправа по-корейськи — 15 гр. (1 упаковка);
- рослинне масло — 100 мл;
- оцет 9-відсотковий — 100 мл
Якщо для маринаду використовуєте оцтову есенцію, розводьте 1:8.
Етапи приготування:
1. Натираю кабачки на тертці для корейської моркви, виходить довга соломка. Аналогічно натираю моркву, перець — тонкою соломкою, цибулю — півкільцями. Часник натираю на дрібній тертці, можна пропустити через прес. Зелень нарізаю не дуже дрібно. В окремій мисці змішую всі інгредієнти для маринаду, перемішую до розчинення цукру і солі. У каструлі змішую всі інгредієнти, поливаю зверху маринадом. Все добре вимішую, овочі стають м’якими, поступово все поміститься в каструлі.
2. Щільно укладені овочі накриваю кришкою, відправляю в холодильник маринуватися на 3 години.
3. А тепер розповідаю як стерилізувати закуску, щоб вона чудово зберігалася під кришками всю зиму і не вибухала. Розкладаю салат по банкам, накриваю кришкою, але не закатую, відправляю в духовку. Стерилизую при 120 градусах: з розрахунку півлітрова банка — 15 хвилин, 700-грамові — 20 хвилин, 1 л — 25 хв. Після стерилізації закочую кришками, відправляю під теплу ковдру до повного охолодження.
Заготівля виходить з чарівним, дивовижним смаком, в міру гостра. Закуска стає популярною, подобається багатьом за свої смакові якості. Господині цінують заготовку за простоту приготування. Спробуйте зробити, побачите, що кабачки по-корейськи першими зникають зі столу найпершими. Приємного апетиту!
Салат з кабачків по-корейськи на зиму
Тепле літо проходить швидко й помітно, ось чому важливо встигнути переботанные сезонні овочі. У холодну пору як здорово дістати свою улюблену закуску. За цим способом вона виходить ніжною та приємною на смак. Технологія приготування салату дуже проста і доступна будь-якій господині виконання по силам. Спробуйте, не сумнівайтеся, і у Вас все вийде на добре!
Інгредієнти:
- кабачки 2,5 кг;
- морква 0,5 кг;
- болгарський перець 0,3 кг;
- петрушка;
- кріп;
- гострою перець 1 шт;
- цибуля 0,3 кг;
- сіль 60гр;
- цукор 90гр;
- перець, спеції;
- рослинна олія 200 гр;
- приправа для моркви;
- часник 30 гр;
- оцет 70 гр.
Етапи приготування:
1. Всі овочі попередньо нарізала соломкою, все добре перемішала, додала спеції, сіль, перець, приправи, рослинне масло. Ще раз змішала, накрила кришкою, залишила на 3 години.
2. Пройшло 3 години, за цей час в салаті виділилося багато рідини. Додаю по нормі подрібнений часник і 9-процентний оцет, ретельно перемішую. Беру стерилізовані банки, наповнюю щільно їх овочами. Сироп поки не чіпаю. Як тільки розкласти салат, вливаю заливку.
Залишки сиропу рекомендую не виливати, він може знадобиться, якщо при стерилізації частина його виллється і википить.
3. Накриваю баночки кришками, не завинчиваю, заливаю водою по плічка. Каструлю ставлю на вогонь, доводжу до кипіння. Як тільки закипить, стерилизую півлітрові банки-25 хвилин, 1-літрові — 35 хвилин. Після щільно закриваю кришку, перевертаю, дивлюся, щоб не витікала рідина. Закриваю теплою ковдрою, тримаю до охолодження.
Відмінні риси цієї овочевої заготовки — пряний і злегка гострий смак. Подаю апетитний салат разом з картопляним пюре. Виходить яскрава і апетитна закуска. Спробуйте оцінити це блюдо!
Кабачки по-корейськи на зиму з томатною пастою
Салат вважається універсальною закруткою, готується швидко і просто. Довгих підготовок і проварювання не знадобиться. Овочева маса чудово поєднується з крупами і гарнірами. Закуску можна використовувати в якості додаткового або самостійного страви за вечерею. Кабачки по-корейськи виходять неймовірно красивими і ароматними. Стерилізація не знадобиться.
Інгредієнти на фото:
Етапи приготування:
1. У каструлю для варива наливаю воду, додаю томатну пасту, сіль і цукор, перемішуємо до однорідного стану.
2. Нарізаю кабачки четвертинками або невеликими кільцями. При використанні молодих овочів з молодою шкіркою і недозрілі насінням,готувати їх не потрібно. Якщо беру пізні, перезрілі овочі, то верхній шар знімаю, выскабливаю жорсткі насіння.
3. Натираю часник на дрібній тертці, додаємо в каструлю до порізаним кабачків. Перемішуємо овочі з часником і томатною пастою за допомогою ложки. Накриваю каструлю кришкою, ставлю на вогонь, доводжу до кипіння. Зменшую вогонь до мінімуму, тушу півгодини. За 5 хвилин до готовності додаю оцет, до того часу кабачки повинні бути практично готовими.
4. Гарячий салат розкладаю по стерильним баночках, закочую стерильними кришками, перевертаю. Відправляю під «шубу» до повного охолодження. Охолоджені банки переношу на постійне місце зберігання в темне місце. Цей салат зберігається при кімнатній температурі.
Ця ульотна вітамінна закуска виходить дуже соковитою, зовні яскравою і апетитною, користується попитом у багатьох господинь. Готуйте смачно і живіть зі смаком!
Мариновані кабачки по-корейськи в банках запас без стерилізації
Це смачна, в міру гостра закуска, один з моїх улюблених рецептів. Список інгредієнтів досить простий, але повірте, з нього виходить заготівля просто цукерочка! Віддаю перевагу в невеликих баночках, на один раз, щоб відкрив і відразу з’їв. Заготівля просто чудова, порадує Вас взимку, і нагадає про минуле літо. Насправді, це барвистий салат, приголомшливо виглядає на полицях серед інших зимових заготовок.
Інгредієнти:
- кабачки — 1 кг;
- цибуля — 250 гр;
- часник — 6-7 зубчиків;
- морква — 0.5 кг;
- перець чилі гострий — 3 шт;
- червоний перець мелений — 0.5 ч. л;
- сіль — 1 ст. ложка;
- цукор -100 грам;
- оцет 9% — 0.5 склянки;
- олія — 0,5 склянки.
Етапи приготування:
1. Кабачки та моркву натираю, як для моркви по-корейськи. Виходять довгі смужки. Часник, цибуля, перець перемолоти через м’ясорубку, додаю гострий червоний перець, перемішую.
Якщо любите гостре, можна додати ще 1-2 стручки перцю. Ми любимо закуску середньої гостроти, нам не подобається дуже пекучий смак.
2. Роблю заливку для маринованияиз 1 ст. л. солі, 100 г цукру, по половині склянки оцту 9-відсоткового та нерафінованої рослинної олії. Замість цукру можна використовувати 4 ложки меду.
3. Заливку добре перемішуємо, вливаємо в кабачки, даємо постояти 3 години. Через 3 години салат можна вживати в їжу, за цей час він встигає промаринуватися.
4. Я такий салатик не тільки відразу подаю на стіл, але зберігаю на зиму. Перекладаю овочеву масу в чисту баночку, стерилізувати не потрібна. Заготівля варто добре в підвалі або холодному місці, в ній достатню кількість оцту. Розлітаються кабачки по-корейськи дуже швидко.
Блюдо барвисте і дуже смачне, для тих, хто любить гостреньке і в міру кисленькое. Всі овочі свіжі, обов’язково беріть цей метод на озброєння. Балуйте себе і рідних апетитними і пікантними закусками. Приємного апетиту!
До речі, почитайте по цій темі ще: Варення з кабачків з курагою
Кабачки по-корейськи на зиму з помідорами
Кожна дбайлива господиня хоче щоб сім’я була забезпечена повноцінним харчуванням у холодну пору року. Пропонований рецепт заготівлі дозволяє традиційним способом переробити овоч для тривалого зберігання. Салат виходить недорогим, смачним і поживним. Спробуйте, і не переживайте, готувати дійсно не складно.
Інгредієнти:
- кабачки — 2 кг;
- помідори — 1 кг;
- цибулини — 2 великі головки;
- часник — 2 головки;
- морква — 700 грам;
- петрушка і кріп — пучок;
- масло рослинне — 200 мл;
- цукор — 2 ст. л;
- сіль — 1 ст. л. з гіркою;
- коріандр — 1 ч. л;
- мелений перець — 1 ч. л;
- приправа для корейської моркви — 15 гр;
- оцтова кислота 70 % — 1 ст. л;
- вода — 100 мл для розведення оцтової кислоти.
Етапи приготування:
1. Кабачки нарізаю тоненькими пластинками, складаю у велику ємність. Нарізаю цибулю півкільцями, перекладаю до загальної маси. Помідори заливаю окропом, знімаю з них шкірку, ріжу шматочками, перекладаю в ємність. Зелень петрушки і кропу також ріжу, відправляю до овочів. Натираю моркву і часник на тертці, додаю до решти інгредієнтів. Всипаю сіль, цукор, приправу для корейської моркви, спеції. Вливаю рослинне масло. 1 ст. л. оцту розбавляю в 100 мл води, ретельно перемішую салат, даю настоятися 1 годину.
Бажано зверху встановити вантаж, щоб краще виділявся сік.
2. Салат перекладаю в чисті банки, накриваю кришкою, але не кручу, відправляю на стерилізацію в киплячу воду.
3. На дно каструлі ставлю рушник, води наливаю по плечики банок. Півлітрові банки стерилизую 20 хвилин, літрові — 30 хвилин. Після цього закочую кришки. Салат готовий.
Рецепт хоч і простий, але дуже смачний, від нього за вуха не відтягнеш. Корисна вітамінна закуска на зиму з приголомшливим ароматом свіжих овочів відмінно поєднується з м’ясом, рибою або будь-яким гарніром. Приємного апетиту!
Хе по-корейськи з кабачків з гострими приправами
Закуска виходить неймовірно ніжною, це виходить за рахунок того пластинки овоча з’єднуються з сіллю. Вони виділяють сік, стають м’якими, зберігаються всі цінні мінерали і вітаміни. Тонкий аромат спецій робить закуску неймовірно апетитною, її можна подавати не тільки в будні, але і на святковий стіл. Рецепт простий, страва виходить соковите, низькокалорійне і смачне.
Інгредієнти на фото:
Етапи приготування:
1. Подрібнюю кабачок на слайсы ножем або за допомогою овочечистки. Овоч розрізаю на 4 половинки, так зручніше стругати. Потім кожну з половинок нарізаю на тоненькі смужки. Після цього пересипаю пластинки сіллю, перемішую. Накриваю тарілкою, щоб пустив сік. Поки готую заливку — додаю в ємність цукор, соєвий соус, 6-відсотковий яблучний оцет, перемішуємо. Тепер займаюся спеціями — подрібнюю кінзу, висипаю в миску, подрібнюю часник. Нарізаю цибулю півкільцями, моркву натираю на корейській тертці.
2. У розігріте масло викладаю моркву і цибулю, обсмажую не більше 2 хвилин, щоб вони розм’якшилися, наїлося маслом.
3. Овочі відправляю до нарізаною кинзі і часнику, потім їх соединю з просоленими кабачками. Сюди ж додаю червоний мелений перець. Якщо Ви не любите гостру їжу, можна замінити на чорний мелений перець. За бажанням можна використовувати ще коріандр та інші спеції, які подобаються. Через 1 годину повертаюся до кабачків, вони випустили багато соку, його зливаю, заливаю холодною водою, щоб змити сіль. Воду зливаю, пробую на смак, овочі нормальної солоності.
4. Змішую кабачки з підготовленими овочами і соусом, добре перемішуємо всі інгредієнти. Виходить ніжно, смачно, всі продукти чудово поєднуються. Закуску ставлю на ніч в холодильник, на наступний день овоч вбереться в себе всі приправи.
Блюдо виходить незвичайно апетитним, готується швидко, смачно і без клопоту. Я впевнена, що воно сподобається близьким і всім гостям.
Кабачки шматочками по-корейськи на зиму з огірками
Це дуже смачний і хрусткий салат для зимового зберігання з простих інгредієнтів, скільки його не приготуй, завжди мало. Як тільки починаю пригощати гостей, всі питають рецепт приготування. Заготівля виглядає в баночці красиво, яскраво і нарядно. Овочі виходять хрусткими, в міру гострі. Консервація чудово зберігається достатньо в теплому місці.
Інгредієнти:
- кабачки 500 гр;
- огірки 500 гр;
- морква 400 гр;
- цибуля 200 гр;
- петрушка;
- перець болгарський 1 шт;
- цукор 4 ст. л;
- сіль 1 ст. л;
- уксус9% 100 мл;
- рослинна олія 100 мл;
- чорний мелений перець 1/2 ч. л;
- приправа для моркви по корейськи 2-1 ст. л.
Вихід 3 банки по 700мл.
Етапи приготування:
1. Нарізаю овочі. Кабачок розрізаю на пластини, а потім на шматочки. Всі овочі висипаю в найбільшу чашку. Ріжу півкільцями ріпчасту цибулю, болгарський перець і огірки — соломкою. Натираю моркву на тертці, можна нарізати соломкою. Зелень петрушки рублю дрібно. Всі підготовлені овочі відправляю до кабачків, добре перемішую.
2. Готую маринад. Беру чашку, в неї сиплю сіль, цукор, приправу для корейської моркви, трохи чорного меленого перцю, олія, 9-процентний оцет, добре перемішую.
3. Готовим маринадом заливаю овочі., добре перемішую. Бажано це робити руками. Залишаю маринуватися овочі на 3 години.
4. За цей час я стерилизую банки, кип’ячу кришки. Минуло три години, овочі готові. За цей час я перемешивала заготівлю кілька разів, виділилося багато соку. Його я не виливаю, він нам знадобиться.
5. Беру підготовлені банки, заповнюю щільно овочами. Сік, що залишився вливаю в баночки, прикриваю кришками, відправляю на стерилізацію. Беру каструлю, на дно розміщую рушник, ставлю банки, заливаю теплою водою до плічок. Ставлю каструлю на вогонь, стерилизую з моменту закипання 15 хвилин.
6. Потім дістаю банки з каструлі, щільно закриваю кришки, перевертаю догори дном, вкриваю теплим пледом, залишаю до повного охолодження.
Приготуйте таку смачну хрустку закуску, порадуйте своїх рідних і близьких!
Відео рецепт кабачків по-корейськи на зиму з болгарським перцем
Ваше меню у міжсезоння має бути смачним і корисним, а для таких цілей знадобиться овочева закуска. Приготувати її не складно, особливо якщо є перевірені способи і рекомендації. Вони допоможуть отримати дуже смачне блюдо. Подивіться відео, воно сподобається любителям гострих пікантних заготовок. Повторити рецепт в дії не складе великої праці, вийде у кожного!
Завжди готую кабачки по-корейськи на зиму, з нетерпінням чекаю моменту їх стиглості. Беру тільки молоді з ніжною шкіркою. Овочева закуска корисна і доступна відразу змітається зі столу, добре зберігається. Якщо все зробити за правилами, банки не вибухають. Рецепти прості, а страви порадують своєю пікантністю, вишуканістю і неповторні смаком!