Всім привіт! Яловича печінка в сметані — це блюдо не тільки смачне, але і дуже корисний. Вся справа в низькій калорійності самої печінки. Крім того, цей продукт славиться ще й тим, що підвищує гемоглобін.
Продукт до того ж цілком всім по кишені. І в цій статті я пропоную Вам покрокові рецепти приготування цього чудового блюда.
Калорійність печінки на 100 грам всього 132,2 кілокалорій. Зовсім трохи, але враховуйте і гарнір, з яким будете подавати готову страву. Така їжа підійде навіть тим, хто відчайдушно стежить за фігурою.
Як приготувати яловичу печінку смачною і м’якою в сметанному соусі
У цьому рецепті я пропоную Вам приготувати печінку на сковороді в підливці з сметани з цибулею. Така вечеря припаде до смаку всім без винятку.
Часу на готування піде трохи більше півгодини. Але відходити від плити весь цей час не бажано.
Нам знадобиться:
- Яловича печінка — 700 грам
- Цибулина біла ріпчаста — 4 або 5 штук
- Сметана -150 грам
- Рослинна олія для обсмажування
- Чорний перець і сіль за смаком
- Рубана зелень за смаком
Приготування:
1. Печінку помити, видалити з неї плівочку і жилки, а потім нарізати на невеликі шматочки довільної форми. Ріжте шматки так, щоб потім було зручно їх їсти.
2. На добре розігрітій з рослинним маслом сковороді, обсмажити печінку не більше 10 хвилин. Періодично необхідно помішувати, щоб шматочки м’яса обжарились з усіх боків.
3. Додати сметану і гарненько перемішати, розподіляючи соус по всьому блюду. Далі додати сіль і будь-які інші спеції за смаком. До цього часу вже повинен обсмажитися цибулю.
4. Цибулю почистити і обполоснути холодною водою. Нарізати його кубиками або півкільцями. Обсмажити на окремій сковороді з рослинним маслом, а потім перекласти до печінки.
Стежте, щоб загальний час смаження печінки не перевищувала 15-20 хвилин! Пересмажити її, значить, зіпсувати.
5. Закрити кришкою і згасити разом з луком ще хвилини три. По закінченню готування, свіжу зелень порубати, додати в готову страву можна подавати на стіл.
Така яловича печінка в сметані з цибулею виходить м’якою і соковитою. У вигляді гарніру можна використовувати що завгодно — крупи, наприклад, рис або гречку, картоплю або макарони. Печінка буде смачно поєднуватися з будь-яким гарніром. Їжте із задоволенням!
Печінка тушкована зі сметаною в мультиварці (відео рецепт)
Цей спосіб для любителів страв з мультиварки. Приготувати печінку з цибулею і морквою не складе вам особливого праці. Спробуйте відмінний варіант від автора Марини Петрушенко.
Інгредієнти:
- Печінка яловича — 750 грам
- Цибулина ріпчаста біла — 200 грам або 2 середні штуки
- Морква — 150 грам або 1 середня штука
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для обсмажування
- Вода — 300 мл окропу
- Сметана — 1 столова ложка
Це блюдо можна приготувати і з помідорами, якщо Ви любитель томатів. Вони абсолютно не зіпсують страву, а лише додадуть йому більш цікавий смак.
Ось такі нескладні рецепти я підготувала для Вас. Якщо вони вам сподобалися, натисніть на кнопочки соцмереж. Так вони збережуться у вас на сторіночці!