Привіт, друзі

Сьогодні у мене короткий випуск. Нахлинула тут ностальгія за дитинством, згадав як в сезон часто прибирали кукурудзу з дідом. Звичайно, сама рослина йшло на корм домашній худобі, а ось качани ми збирали і зберігали до глибокої осені. Погода і врожай дозволяли це робити, але більша частина звичайно потрапляла до нас на стіл у відвареному вигляді.

Зараз багато використовують консерви та напівфабрикати з неї в салатах та інших стравах. Як і мені, вона багатьом подобається. Настільки, що багато закривають кукурудзу на зиму в банки. А-ля консерви власного виробництва. Це все добре, але сьогодні поговоримо про те, як правильно зварити кукурудзу, щоб вона вийшла смачною і м’якою.

Ось декілька простих рекомендацій і у вас все вийде:

  • Почнемо з вибору. Якщо на качані мало листя, можливо фермери перестаралися з пестицидами. Не ризикуємо й не купуємо.
  • Перевіряємо ступінь зрілості. Відламайте зернятко і стисніть пальцями. Якщо м’яке і податливе, то вона нам підходить.
  • Якщо сухі зернятка з ямочками, можливо овоч перезріло або це кормовий сорт. Нічого страшного взагалі немає, смак буде відрізнятися і готувати довше.
  • Купили кукурудзу, але вирішили відкласти готування на кілька днів? Звичайно можна, але не довго. Краще всього готувати відразу, а якщо змушені зберігати, робіть це не знімаючи листя з качанів.
  • Є думка, що солити кукурудзу під час варіння не можна, тільки за 5 хвилин до готовності. Зерна стануть твердими і сухими. У всьому потрібна міра, якщо трохи підсолити воду, то на мій погляд, нічого страшного. А ось якщо пересолити, та варити пару годин, то тут, безумовно, будуть складності.

Як варити кукурудзу в каструлі щоб вона була м’яка і соковита

Вам може попастися різна кукурудза. Вона може бути свіжа, яку зрізали тільки що. Може бути вона вже 2 місяці лежала і досить засохла. Від того що насіння підсихають немає шкоди, це просто з них йде волога. Але як ви знаєте достатньо кинути його в землю і полити водою, як насінина може прорости. Звідси висновок — все в порядку.

Якщо ви розумієте, що кукурудзі вже 2-3 місяці, це означає тільки те, що за часом може її доведеться поварити трохи довше. Зверніть увагу на фото нижче. Ці качани зібрані в розпал літа, пролежали 3-4 місяці, а тепер подивіться підсумкові фото. Як ніби варили свіже. У вас теж так вийде.

Цікаве:  Варення із соснових шишок — корисні властивості та рецепти приготування

  • Кукурудза — 4-5 качанів
  • Вода і сіль

1. Ми завжди дно каструлі викладаємо невеликою кількістю листя і приймочки. Так буде більше аромату. Але деяким цей запах не за смаком, тут дивіться самі спробуйте з ними, інший раз без них. Це допоможе вам визначитися.

2. Розміщуємо в каструлі овоч і заливаємо її гарячою водою. Вода обов’язково повинна їх покривати.

3. Доводимо до кипіння. Кукурудза може варитися від 40 хвилин до 2 годин. Все залежить від того якого розміру качани, як давно зібраний урожай і як він зберігався. Солити за 10 хвилин до готовності.

4. Коли кукурудза готова частина подаємо на стіл. Зазвичай ми варимо її багато, близько 20-30 качанів у великій каструлі. У цій же каструлі її і зберігаємо. Так вона не висихає, діти завжди знають де її можна дістати.

Поки кукурудза гаряча можна поруч подати вершкове масло. Якщо качани змастити тонким шаром виходить вершковий смак. Солити за своїм розсудом.

Рецепт варіння молочної кукурудзи в підсоленій воді з молоком

Вам коли-небудь доводилося пробувати молоду відварену кукурудзу, особливо ту частину качана, де зернята ще тільки почали формувати? Якщо ні, то обов’язково спробуйте. Це дуже смачно, недозрілі кукурудза якщо її відварити має молочний смак, якщо все зроблено правильно, саме по собі це делікатес.

Але сьогодні є можливість повторити цей смак відваривши зрілу кукурудзу в молоці. Виходить дуже смачно

Що готуємо:

  • Кукурудза — 6-8 качанів;
  • молоко — 2 склянки;
  • Вода — 1 літр (щоб покрила качани);
  • сіль — 2 столові ложки

1. Всі качани укладаємо в зручну посуд, в якій будемо варити. Заливаємо води кімнатної температури повністю покривши кукурудзу.

2. Тепер до води додаємо 2 склянки молока, жирність не має значення.

3. Підсолюємо кукурудзу і рідина 2 столовими ложками солі. Якщо раптом вам здасться що її мало, відрегулювати смак можна в кінці.

4. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння під кришкою. Після закипання час готування може варіюватися від 40 до 50 хвилин.

5. Через певний час, можна перевірити кукурудзу на м’якість і смак, потім викласти на блюдо.

Залишиться тільки посолити за смаком і можна їсти. Приємного апетиту.

Як бачите все робиться просто. Їжте прості речі і організм буде вам вдячний. На цьому у мене все. Всього доброго друзі. Мир вашому дому.