Вітаю, друзі

Хоча багатьом здається, що з курячих крил можна приготувати лише бульйон, поспішаю вас переконати. Приготувати безліч різних смачних страв дуже просто. Вам знадобитися невеликий набір доступних продуктів, спецій і соусів, щоб кожен раз готувати смачні курячі крильця по новому.

Безсумнівний головний плюс страви — швидкість приготування. Деякі види частування вийде поставити на стіл через 30 хвилин. Особливо зручно, коли гості вже на порозі. А якщо потурбуватися підготовчим процесом заздалегідь, то ви можете отримати прекрасний варіант для вечері або ж святкового столу. Варто згадати і про пікніки на природу, шашлики з крил виходять завжди самими ніжними.

Зараз ціна на продукт цілком бюджетна, напівфабрикат готують таким чином, що на приготування ви витратите мінімум зусиль. Сьогодні ми розглянемо різні рецепти, але більша частина з них універсальна. То є спосіб готування ви можете вибрати найбільш зручний для себе. Але смачні крильця у вас все одно вийдуть.

Давайте почнемо

Як приготувати курячі крильця на сковороді швидко і смачно

Зазвичай таке частування готують на природі, на пікніках і дачі. Щоб не витрачати багато зусиль найпростіше зробити у вигляді шашликів. В домашніх умовах крильця найчастіше запікають у духовці з різними спеціями і приправами. Але є спосіб, як швидко і смачно приготувати курячі крильця на сковороді.

Тут не мається на увазі рецепт, коли все щедро обвалюється в паніровці і смажитися по 5 хвилин в розпеченому фритюрі. Масла будемо використовувати мінімум, для різноманітності смаку зробимо крильця в гострому соусі. Можливо комусь вони за смаком нагадують стрипсы з KFC, але це щось інше.

Вони виходять хрусткими зовні і дуже ніжними всередині. Але тим не менше, я б рекомендував подавати їх разом з зеленню або овочами. Якщо виникли труднощі придумати гарнір, як варіант підійде який-небудь салат. Іноді в тандем до таких крилець ми просто готуємо тушковану капусту з дрібно нарізаною картоплею. Виходить смачне і ситне поєднання.

Тепер перейдемо безпосередньо до рецепту. Вам знадобитися:

  • Курячі крильця — 15-16 штук (вийшло близько 500 грам);
  • Молоко — 0,5 літра;
  • Картопляний крохмаль — 2-3 столові ложки;

Для гострого соусу:

  • Соєвий соус — 2 столових ложки;
  • Цукор — 1 столова ложка;
  • Яблучний оцет — 1 столова ложка;
  • Мед — 1 столова ложка;
  • Гострий червоний перець сушений — 1 стручок

Процес приготування

1. Коли купуєте курячі крильця завжди звертайте увагу на їх якість. Краще всього брати свежемороженные. Навіть якщо ви придбали упакований продукт в солідному магазині обов’язково промивайте їх. Ми це робимо під проточною водою, щоб прибрати можливі кров’яні спеки, або коріння пір’я в шкірному покриві. Кінчики крил краще зрізати, м’язів в них фактично немає, одним словом шкіра та кістки. Для зручності розрізаємо навпіл по суглобу.

Складаємо крила в чашу і заливаємо молоком. Молоко тут виконує 2 функції. По-перше, смакова. Після півгодини проведеному в молоці, м’ясо стає соковитим і ніжним. А ми говоримо про крильцях. Вони стануть просто танути в роті. По-друге, вважається, що таким чином продукт очищається. Звичайно використання молока в рецепті, робить його дорожче, тому можете пропустити цей крок.

2. Через півгодини зливаємо молоко, тепер нам знадобитися якийсь щільний харчової пакет, в ньому ми будемо обвалювати крильця в спеціях. Ви можете робити це зазвичай чаші. Це всього лише питання зручності.

3. Засипте в пакет сіль і чорний мелений перець за смаком. Руками струшуйте і перемішуйте вміст пакета кілька хвилин. Такий метод дозволяє нанести спеції і приправи рівномірно.

4. Тепер попрацюємо над тим, щоб наші крильця стали хрусткими. Для цього будемо використовувати картопляний крохмаль, також підійде і кукурудзяний. На таку кількість приблизно від 3 до 5 столових ложок з гіркою буде достатньо. Борошно або паніровка з сухарів координально змінює смак і вимагає обсмажування у фритюрі. Якщо зважитеся відійти від рецепту, будьте готові витратити більше олії.

5. Витратимо трохи часу на приготування соусу. Він будемо солодким, кислим і гострим одночасно. Соєвий соус використовується в більшості рецептів маринування м’яса, особливо на Сході. Надавати страви нестандартні нотки смаку прийшло із західної культури. Приміром, м’ясо може виявитися солодким, а цукерка гострої і так далі. Ви можете просто обсмажити крильця і цього буде цілком достатньо, а гурмани можуть поекспериментувати, відкриваючи нові смаки доповнюючи картину соусами свого приготування.

Що ж робимо ми? В соєвий соус, додаємо цукор, яблучний оцет і мед. Для гостроти нарізаємо стручок червоного гострого перцю. Ми завжди робимо запаси таких стручків висушуючи їх на балконі. Якщо не хочете сильної гостроти, використовуйте чорний перець. Все перемішуємо і соус готовий.

6. Ставимо сковороду на плиту на середній вогонь, наливаємо олії. Його знадобитися трохи, достатньо щоб воно покривало тонким шаром дно. Чекаємо коли воно добре прогріється. Курячі крильця виймаємо з пакету і отряхиваем їх від надлишків крохмалю. Викладаємо на сковороду, смажимо з усіх боків по 5-7 хвилин приблизно. Кришкою краще не накривати, так утворюється волога, крила не будуть хрусткими.

7. По готовності викладаємо обсмажені крила на паперові серветки. Це ще один із способів позбутися від надлишків олії.

8. Доведемо наш соус до кондиції, ще раз перемішуємо і виливаємо його на гарячу сковороду. Чекаємо 2-3 хвилини, поки він не почне закипати. Коли з’являються бульбашки починаємо інтенсивно перемішувати його, зайва волога випарується, смак гострого перцю перемішається з медом і кислинкою яблучного оцту. Соус стане густим, схожим на сироп.

9. Прямо до нього додаємо обсмажені курячі крильця, перемішуємо, щоб соус обволікав кожен шматочок. Блюдо готове і його можна подавати на стіл. Звичайно, краще всього на смак воно в гарячому вигляді.

Викладаємо на тарілку, посипте насінням кунжуту, прикрасьте зеленню. Якщо соусу заготовили багато, залишками можна полити зверху. Як бачите це дуже швидкий рецепт приготування курячих крилець на сковорідці. Ми маємо пікантну закуску. Переконайтеся в цьому самі. Смакуючи кожен шматочок можна відчути повноту смаку, м’якоть вимочений в молоці виходить соковитою. Паніровка з крохмалю і і щадна обсмажування робить хрустку скоринку і без зайвих калорій.

Здається у вас тепер є самий вдалий рецепт. Так що беріть його собі на замітку і обов’язково спробуйте приготувати. Приємного апетиту.

Курячі крила в духовці з хрусткою скоринкою (рецепт з фото)

Курячі крила в духовці — це відмінна альтернатива смаженою на олії. А якщо подивитися з точки зору користі для здоров’я, їх можна віднести до дієтичним. Калорійність всього 186 ккал на 100 грам. Звичайно у всьому потрібно мати міру. Також їх склад багатий білком, залізом, магнієм, міддю, цинком. Ще є холін, біотин і протеїн. Найголовніше мінімум жирів під шкірою, на відміну від стегенець або тушки в цілому.

Але щоб такий продукт був дійсно корисним, краще його все-таки запікати або тушкувати. Підійде будь-який варіант: духовка, гриль або барбекю. Смажені крила в олії звичайно смаки, але кому хочеться додати у вазі. Тому у великих кількостях їх краще обмежити. Скажімо так, це блюдо більше для вихідного дня.

Ми готуємо крила в духовці часто, і у нас вже зібралася достатня кількість рецептів хрустких курячих крилець в духовці. Можете з ними теж ознайомитися.

Цікаве:  Лечо з помідорів, перцю, моркви та цибулі на зиму без стерилізації

Інгредієнти і приправи:

  • Курячі крильця
  • Гранульований часник (цибуля)
  • Паприка сушена
  • Червоний і чорний перець
  • Орегано (можна використовувати суміш трав)
  • Сіль — за смаком

Спеції (крім солі) в однаковій пропорції, скажімо по одній столовій ложці.

Процес приготування:

1. Відразу хочу сказати, що таке частування готуватися з мінімумом спецій. Ви можете виправити це, використовуючи свої улюблені приправи, або ж просто подати разом з кетчупом, аджикою або соусом для м’яса. Для початку ми їх промили і очистили. Запікати будемо до супер хрусткої скоринки. Можна відразу підготувати суміш спецій і розділити її на 2 частини. Одну частину ми використовуємо до запікання, а другу після. Перелік простий: сіль, перець, гранульований часник, цибулю, суміш трав. Засипаємо в чашу і натираємо кожен шматочок.

2. Якщо ви не прихильник таких сумішей можна використовувати сіль, перець, свіжий часник і цибулю. Все це перемішати і дати настоятися 15-20 хвилин. Результат буде приблизно той же.

3. Для того, щоб у вас вийшли красиве блюдо, запікати потрібно на деку на якому буде встановлена решітка на пару сантиметрів вище. Якщо ви будете її використовувати, зайвий жир стече вниз на деко, простір знизу дасть можливість циркулювати розпеченому повітрі. Процес запікання буде йти інтенсивно і рівномірно.

Розташуйте крильця таким чином щоб вони не стикалися. Так вони не прилипнуть один до одного. Розігріємо духовку до 240-250°С градусів і відправимо крильця на 25 хвилин.

4. Через певний час вийміть деко з духовки і переверніть всі крила. Відправте назад запікатися на 10 хвилин.

5. Коли готування буде закінчена ви отримаєте дивно хрусткі шматочки. Вони будуть покриті рум’яною скоринкою, запах виходить просто приголомшливим.

6. Всі викладаємо в глибоку чашу, посипаємо залишками спецій для аромату. Накриваємо чашу кришкою і перемішуємо.

Якщо ви спробуєте їх запекти за цим рецептом, то будете здивовані і залишитеся дуже задоволені. Крильця виходять мінімум жирними, дуже хрусткими, але на порядок краще усіляких снеків. Вони легко можуть виступити в ролі закуски або основної страви. Також принадність у тому, що ви можете використовувати різні топінги, соуси і добавки по своєму смаку. Універсальне частування готове до подачі на стіл.

Шашлик з курячих крилець і найсмачніший маринад для нього

Запікати крила в духовці коли за вікном холод, це зрозуміло. Але якщо стоїть сонячна погода, то краще вибиратися на природу, а конкретно на шашлики. Тому я не можу упустити можливості написати про шашлик з курячих крилець і згадати про найкращі маринади. Вони підійдуть і для стегенець, якщо раптом вирішите приготувати їх на мангалі. Звичайно рецептів багато, зупинимося на наших улюблених.

А який результат виходить у підсумку! Ви тільки уявіть собі соковите і ніжне м’ясо, дурманний аромат багаття, приголомшливий смак і хрустку скоринку коли готуєте їх на вугіллі. Потрібно бути людиною міцної волі, аби встояти перед таким спокусливим стравою.

Почнемо ми з самого простого рецепту. Там мінімум інгредієнтів, маринад дуже швидкий, через 10 хвилин можна надягати на шампури і відправляти на мангал.

Інгредієнти:

  • Курячі крила — 2 кг;
  • Сухий часник — 2 столові ложки;
  • Копчена паприка — 2 столові ложки;
  • Масло рослинно — 100 мл;
  • Сіль і чорний перець за смаком

Процес приготування:

1. Як ви вже зрозуміли належить попередня обробка. Очищаємо і промиваємо крильця, висушуємо їх серветкою. Потім відрізаємо крайню фалангу. Справа в тому, що вона дуже тонка, і через хвилину вже просто почне горіти і обвуглиться. Для зовнішнього вигляду і смаку це мінус. Якщо шкода викидати або ви ще не завели кота, їх можна відварити, вийти непоганий курячий бульйон.

2. Викладіть крила на піднос або дошку, посипте сіллю і меленим перцем. Зараз у продажу велику кількість різних млинів з вже готовими сумішами перців, є пряні і пекучі гострі. Зробіть як вам подобається.

3. А ми приступимо до наступного кроку. Підготуємо простий і швидкий маринад. Для цього в 100 мл рослинного масла засипаємо 2 столові ложки сухого часникового порошку і стільки ж копченої паприки. Все перемішуємо ложечкою.

4. Курячі крила перенесемо у посуд зручніше. Нам належить залити їх маринадом і добре перемішати. Спочатку ми їх вже обсипали сіллю і перцем за смаком, залишилося тільки підсилити аромат. Часник поєднується з будь-яким м’ясом, а копчена паприка дає дуже гарний рум’яний колір. Даємо 5-10 хвилин постояти і їх можна смажити. Якраз цього часу вистачить, щоб розпалити дрова.

5. Що стосується температури для шашлику. Тут думки зазвичай розділяються, хтось готує на гарячих вугіллі, хто воліє використовувати вугілля, які частково прогоріли. Загалом я вважаю, що головне вони повинні давати рівномірну температуру. Інше залежить тільки від вас. Просто намагаємося уважно слідкувати за шашликом і вчасно перевертати шампури.

6. Щоб перевірити готовий шашлик з курячих крилець, проткніть одну ножем ближче до кістки. Якщо виділилася рідина буде прозорою, значить все готово. Якщо сік буде кров’яним, ще належить смажити кілька хвилин. По готовності знімаємо з вогню і подаємо на стіл.

Виходять дуже соковиті крильця. Замість хліба подаємо на лаваші і поруч побільше свіжих овочів або салат з них. Ви неодмінно повинні приготувати такий шашлик для вашої родини. Рецепт просто пальчики оближеш. А щоб смак не приївся, розповім про декілька способи маринування.

Як курячі крильця замаринувати для шашлику, барбекю або гриля

Щоб у вас вийшло дійсно здивувати близьких смачними крильцями, пропоную ознайомитися з рецептами маринадів для шашлику, барбекю і гриля. Ви дізнаєтеся не тільки як курячі крильця замаринувати, але і крила іншої птиці. Такий маринад можна використовувати для готування стегон, ніжок або птиці цілком. Дуже пікантно виходять мариновые грудинки. Рецепти описані на кількість вагою 1 кг, якщо робите більше, відповідно потрібно збільшувати кількість інгредієнтів. Маринуються від 30 хвилин до 3 годин в прохолодному місці або в холодильнику.

1. Маринад-барбекю для приготування курячих крил в духовці

  • Кетчуп, яблучний або винний оцет 6%, вустерширський соус — 4 столові ложки;
  • Сіль, чорний мелений перець, паприка звичайна або копчена, суха гірчиця — 0,5 чайної ложки;

2. Гострий маринад з прянощами для маринування птиці

  • Соєвий соус, подрібнений гострий перець — 4 столові ложки
  • Яблучний оцет, мед — 2 столові ложки
  • Паприка — 1 чайна ложка

3. Рецепт простого маринаду з лука для курячих крил

  • Ріпчаста цибуля — 2-3 штуки
  • Майонез — 5 столових ложок
  • Сіль і перець

4. Медово-соєвий соус для маринування м’яса

  • Соєвий соус і мед — по 4 столових ложок;
  • Лимонний сік — 1 столова ложка;
  • Мелений чорний перець — 0,5 чайної ложки
  • Перець чілі пластівцями — 0,5 чайної ложки

5. Гірчично-соєвий маринад для курячих крил

  • Соєвий соус — 5 столових ложок
  • Гірчиця рідка — 3 столові ложки
  • Соняшникова олія — 3 столові ложки
  • Сіль — за смаком

6. Крильця в часниково-майонезному маринаді

  • Майонез — 6 столових ложок
  • Часник — 5-6 зубчиків
  • Сіль і перець за смаком

Який би спосіб ви не вибрали для приготування крилець, просто посолити і поперчити недостатньо. Щоб вийшов дійсно яскравий аромат і насичений смак, крильця маринуються в суміші різних спецій і прянощів. Також до подібного роду маринадам можна приєднати й овочі. Основа будь-якого маринаду рідка частина, наприклад: алкоголь, оцти, кисло-молочні продукти, кетчуп, майонез, соєвий соус, навіть звичайна мінералка. Вона дозволяє смаком проникнути крізь шкіру і наситити м’ясо соком.

Так що обов’язково продукти попередньо маринуйте. Обрані складові змішуйте в запропонованій пропорції і витримуйте в закритому посуді певний час. У підсумку ви досягнете від соковитості м’яса і прекрасного аромату.