
Заморожена ікра з опеньків на зиму через м’ясорубку
У цьому рецепті є тільки сіль. Зате цілком можна насолодитися смаком лісового продукту. Цей спосіб заготівлі, унікальний тим, що він дуже хороший для приготування начинок до пирогів, пельменів. Залишається відварити
Інгредієнти:
- гриби
для маринаду:
- на 3 літри води
- 2 ст. ложки солі
Спосіб приготування:
Лісовий продукт очищаємо, промиваємо і відварюємо хвилин 10 після закипання. Потім їх відкидаємо на друшляк, зливаємо брудну рідину. Промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо їх в чисту каструлю, заливаємо водою. Додаємо сіль. Варимо 20-30 хвилин. Потім позбавляємося від розсолу за допомогою сита або з допомогою шумівки. Так вже точно нічого зайвого не пропустимо. Заготівлю остуджуємо. Після цього прокручуємо через м’ясорубку.
Розкладаємо по пакетах, контейнерах. За бажанням можна підписати.
Відправляємо в морозильну камеру. Такий фарш можна використовувати для приготування будь-яких страв (начинка для пирогів, супи, салати, бутерброди тощо).