Більшість людей впевнені, що часникові стрілки – це щось неїстівне, і максимум обривають їх під час цвітіння. Я доведу вам, що це не тільки дуже смачно, але і корисно. Насправді це джерело вітамінів, хороша добавка до різних страв і навіть самостійна закуска.
Часникові стрілки так само корисні, як і сам часник. Але на смак вони менш гострі, а ще мають менш виражений запах. Їх вживання служить хорошою профілактикою вірусних захворювань та ГРВІ, допомагає поліпшити склад крові мінімізує ризик розвитку інсульту або інфаркту, захищає нирки і печінку від окислення, позбавляє від депресивного стану і надає тонізуючий ефект. Тому пропоную спробувати приготувати їх по одному з цікавих і простих рецептів, щоб оцінити їх смак і оздоровитися. Вони допоможуть доповнити смак торта з кабачків і стануть відмінною альтернативою аджике з помідор і часнику.
Часникові стрілки на зиму через м’ясорубку рецепт з маслом
Це один з самих неординарних моїх рецептів. З його допомогою можна приготувати дуже смачне масло з часниковими стрілками. Воно виходить ароматним, смачним і корисним. Такий продукт стане ідеальним доповненням в готуванні тостів, бутербродів, грінок та інших страв. З ним такі улюблені багатьма страви, як відварна або смажена картопля, будь-які макарони стануть більш виграшним за смаковими якостями страву.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 200 г;
- часникові стрілки – 1 пучок;
- сіль – за смаком.
Кількість солі і часникових стрілок можна варіювати, щоб отримати ідеальний за смаком варіант намазування саме для вас.
Приготування:
1. Стрілки гарненько миємо, ріжемо великими шматками і пропускаємо через блендер або м’ясорубку, щоб подрібнити.
2. У масу додаємо сіль за смаком.
3. Вводимо в суміш вершкове масло (воно повинно бути розм’якшеним, тому його попередньо виймаємо з холодильника).
4. Робимо масу однорідної за допомогою блендера.
5. Готовий продукт перекладаємо в маслянку або розкладаємо по невеликих баночках і відправляємо в холодильник на зберігання.
Термін зберігання, як і чистого вершкового масла – до 3 місяців і не більше.
Спробуйте обов’язково приготувати за цим рецептом. Тим більше що потрібно мінімум інгредієнтів і часу. Запевняю вас, що домочадці, так і гості точно оцінять.
Рецепт приготування часникових стрілок через м’ясорубку з сіллю
Часникові стрілки відмінно підходять для створення приправи. Вона виходить в міру гострої, але при цьому досить пікантною. З нею будь-які страви стануть виграшним. Це відмінний аналог часнику для любителів гострих страв.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- часникові стрілки – 1 кг;
- велика сіль – 170 р.
Як готувати:
1. Часникові стрілки потрібно добре перебрати, видалити самі стрілки, які повинні цвісти, так як вони твердуваті. Решту частини добре миємо.
2. Відправляємо часникові стрілки в блендер або м’ясорубку, попередньо нарізавши невеликими шматками.
3. Подрібнені стрілки викладаємо в зручну глибоку миску.
4. Додаємо в суміш сіль, перемішуємо до однорідності і залишаємо на півгодини. За цей час потрібно буде ще 3-4 рази перемішати.
5. Невеликі баночки стерилізуємо зручним способом. Можна скористатися водяний лазнею, над якою встановлюємо ємності і витримуємо 5 хвилин. Альтернативний варіант – мікрохвильовка. На тарілку наливаємо трохи води, ставимо банки і стерилізуємо на максимальній потужності протягом 2-3 хвилин. Кришки досить просто прокип’ятити протягом 2-3 хвилин.
6. У підготовлені баночки розкладаємо суміш і закручуємо. Зберігати потрібно в холодильнику.
Така приправа відмінно підійде для перших і других страв. Вона також використовується в створенні м’ясних страв. Масу можна задіяти для створення апетитною намазки, наприклад, змішавши з вершковим маслом або перетертими курячими яйцями і майонезом/сметаною.
Як заморозити часникові стрілки на зиму через м’ясорубку
Приправу не обов’язково потрібно закривати або зберігати в холодильнику, де термін її зберігання обмежений. Відмінна альтернатива – заморозити продукт, щоб насолоджуватися приємним ароматом і пікантним часниковим смаком в холодну пору року.
Інгредієнти:
- часникове стрілки – 0,5 кг
- сіль – 0,5 ч. л.;
- рослинна рафінована олія (наприклад, соняшникова, кокосова, лляна, оливкова і т. д.) – 1 ст. л.
Кількість солі можна збільшити за смаком або зовсім опустити. Продукт буде зберігатися в морозилці, а солити безпосередньо перед готуванням.
Приготування:
1. Часникові стрілки добре промиваємо під проточною водою і розкладаємо на бавовняну тканину для просушування.
Насіннєві коробочки біля стрілок потрібно видалити, вони не знадобляться.
2. Стрілки наріжемо великими шматками і відправимо в блендер, щоб подрібнити. Найзручніше подрібнювати маленькими порціями, щоб досягти рівномірності. Якщо немає блендера, можна використовувати м’ясорубку.
3. Готову суміш викладаємо в глибоку миску.
4. Додаємо до маси сіль і рослинне рафінована олія, добре перемішуємо для рівномірного розподілу інгредієнтів.
5. Готову масу перекладаємо в контейнер і відправляємо в морозилку. За бажанням, коли суміш заморозиться, її можна пересипати в пакет, так як він займає менше місця.
Така заморожена маса відмінно підійде, як пікантна добавка для перших і других страв. А також стрілки зроблять більш цікавим за смаком будь салатик. Інший спосіб використання задіяти, як намазки, змішавши з вершковим маслом. Ми часто додаємо в борщ – виходить дивовижно, чоловік у захваті.
Смачні часникові стрілки, перемелені з кропом
Молоді часникові стрілки при правильному приготуванні допоможуть збагатити за смаковими якостями практично будь-яку страву. Вони гармонують з м’ясом і овочами, з крупами і макаронами. Запропонований рецепт унікальний тим, що в склад вводиться кріп. Завдяки йому суміш виходить ще більш ароматною і корисною.
Інгредієнти:
- часникові стрілки – 0,5 кг;
- кріп – 100 г;
- сіль – 0,5-1 ст. л.;
- нерафінована олія – за смаком.
Якщо покласти солі не 0,5 ложки, а цілу, то продукт буде довше зберігатися в холодильнику.
Кроки приготування:
1. Часникові стрілки збираємо, поки вони молоді – рівні і не дуже закручені.
2. Стрілки моєму, видаляємо суцвіття, обсушуємо і відправляємо в м’ясорубку або блендер для подрібнення.
3. Кріп миємо, даємо обсохнути і дрібно нарізаємо або теж подрібнюємо за допомогою блендера.
4.Змішуємо подрібнені стрілки і зелень, додаємо сіль і ретельно перемішуємо до однорідності.
5. Приправу розкладаємо в попередньо простерелизованные баночки. Часникову масу викладаємо досить щільно, а потім додаємо рослинне масло. Воно повинно повністю вбратися, зверху не повинно залишатися.
Банки щільно закриваємо стерилізованими кришками і відправляємо в холодильник. Рекомендую заважати з цією сумішшю жирний сир або сир з додаванням сметани. Виходять гарні бутерброди.
Рецепт заготівлі часникових стрілок через м’ясорубку з сіллю і маслом
Паста виходить дивно ніжною і ароматною. Завдяки різноманітності інгредієнтів смак виходить особливо пікантним. Така паста точно допоможе урізноманітнити ваш раціон.
Інгредієнти:
- часникові стрілки – 200 г;
- зелень (наприклад, кріп, руккула, петрушка, кінза тощо) – 50 р;
- волоські горіхи – 100 г;
- цедра і лимонний сік з половини лимона;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- чорний мелений перець – за смаком.
Приготування:
1. Стрілки часнику моєму, видаляємо суцвіття, даємо обсохнути і нарізаємо шматками.
2. Відправляємо в м’ясорубку і подрібнюємо на дрібній насадці.
3. Зелень миємо, даємо обсохнути і теж крупно нарізаємо.
4. Волоські горіхи потрібно звільнити від шкаралупи.
5. Лимон обдаємо окропом і знімаємо цедру, лимонний сік видавлюємо.
6. Всі інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку і викладаємо в загальну миску. Як альтернатива, можна використовувати блендер (так паста буде більш ніжної).
7. Туди ж додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
8. Готову масу добре перемішуємо до однорідності і розкладаємо по підготовленим, чистим баночках.
Зберігати продукт потрібно в холодильнику.
Можна використовувати, як намазки на хліб. А деякі навіть їдять, як самостійне блюдо або використовують в якості соусу до гарніру і м’яса. У мене пасту особливо любить зять. Кожен рік закриваю кілька баночок саме для нього.
Як приготувати часникові стрілки з салом на м’ясорубці
Цей рецепт допоможе приготувати пряно-гостру і досить ситну закуску або намазки на хліб. Запевняю вас, це дуже смачно. Спробувавши один раз приготувати за цим рецептом, ви захочете повторювати його кожне літо.
Інгредієнти:
- солоне сало – 1 кг;
- часникові стрілки – 0,5 кг;
- сіль – 1 ч. л.;
- хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.;
- куркума – 0,5 ч. л.;
- чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
- мелений коріандр – 0,5 ч. л.
Сало можна використовувати будь-яке, навіть тонке. Воно повинно бути засоленим, щоб мінімізувати тимчасові витрати.
Приготування:
1. Часникові стрілки моєму, видаляємо суцвіття, даємо обсохнути і крупно ріжемо. Сало теж нарізаємо великими шматками.
2. Пропускаємо обидва інгредієнта через м’ясорубку (можна використовувати блендер).
3. Викладаємо отриману масу в миску і додаємо спеції: сіль, мелений коріандр, хмелі-сунелі, мелена чорний перець, куркума.
4. Всі інгредієнти розмішуємо до однорідності.
5. Готову намазки розкладаємо по чистим баночках і відправляємо на зберігання: в холодильник – до 10 днів, в морозильну камеру – до 12 місяців.
Приготувати часникові стрілки легко і просто. Можна зробити, як приправу, так і готову пасту для намазування на хліб. Діліться рецептами з вашими друзями, щоб вони могли приготувати ароматну і пікантне страву.