Пиріг з капустою з листкового тіста

Список необхідних інгредієнтів:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр;
  • Капуста – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Томатна паста – 2 ст. л;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Кунжут – за бажанням.

Як приготувати пиріг з капустою з листкового тіста:

1. Капусту дрібно нашаткувати і обім’яти руками.

2. Цибулю нарізати кубиками, а моркву натерти на тертці.

3. Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії близько 5 хвилин.

4. Викласти в сковороду капусту і смажити ще близько 10-15 хвилин.

5. Посолити і поперчити за смаком, додати томатну пасту. Добре перемішати, влити 0,5 склянки кип’яченої води і тушкувати під кришкою до готовності.

6. Листкове тісто розморозити. Якщо в упаковці дві пластини – разъеденить. Якщо рулетом – розрізати на дві частини.

Цікаве:  Як варити кукурудзу в качанах у каструлі з сіллю в домашніх умовах

7. Розкачати одну пластину або одну частину в пласт товщиною 3 мм і переносимо на деко. Рівномірно розподіляємо остигнула начинку. По периметру залишаємо вільні краї близько 1.5 див.

8. Розкачуємо другу пластину або другу частину тіста. Розмір повинен приблизно відповідати першим.

9. Вільні краї тіста (які залишили без начинки) змащуємо водою. Накриваємо начинку другим пластом тіста. Промазані водою краю, з’єднуємо.

10. Змащуємо пиріг збитим курячим яйцем і посипаємо кунжутним насінням. В деяких місцях пиріг протикаємо виделкою, щоб при випічці виходив повітря і верх пирога не порепатися.

11. Ставимо деко в розігріту до 180° духовку і випікаємо 25-30 хвилин до рум’яності. Приємного апетиту!

За бажанням, в начинку можна додати фарш, м’ясо, шинку, ковбасу або сосиски