Сьогодні пропоную зайнятися приготуванням заготовок на зиму. Будемо маринувати помідори, варіантів маринаду дуже багато. Розібрати всі ми не встигнемо, але поговоримо про більш популярних способів готування. Такі томати будуть в радість всім, головне, щоб вони дочекалися зими. А то в нашій родині рідко, що залишається. Незважаючи на те, що з кожним роком обіцяю наробити більше заготовок.

Який же буде склад нашого маринаду? Безумовно побільше трави: листя смородини, лаврові листи, пензлики кропу і т. д. Це основа, без якої обійтися буває складно, але завжди можна знайти заміну. Тому не поспішайте залишати город, озирніться, наберіть побільше корисної травички, яка оточує Вас щодня. У приготуванні вона ой як знадобиться. Крім зелені, обов’язково використовуємо корінь хрону і зубчики часнику. Незважаючи на всю пікантність цих продуктів, деякі рецепти обходяться і без них. І результат ні трохи не гірше.

Цікаве:  Свинячі реберця в духовці: прості і смачні рецепти

Замаринуем помідори сьогодні в різному посуді, будемо використовувати 3-х літрові і літрові банки. До речі в хід піде навіть зелений овоч. Незважаючи на свою недозрелость, в маринованому вигляді вони просто отменны. Тому якщо ще не готували так, то це чудова можливість поекспериментувати.

Ну а якщо Ви віддаєте перевагу більш пікантні овочі, то пропоную зазирнути в мою попередню статтю. Де ми заготовляли томати на зиму, але розглядали корейські варіанти. Такі помідори виходять набагато пряними на смак, так і їх можна їсти не чекаючи зими. Обов’язково загляньте в замітку, раптом ці варіанти готування Вам більше сподобаються.

Хочу звернути Вашу увагу на ще одну статтю, де готували вітамінний заготівлю, не зовсім на зиму. Але якщо змішати імбир, лимон і мёд, це буде ідеальною сумішшю для підтримки Вашого імунітету.